Kings Park Perth

Kings Park Perth
Perth, Australia

Perth, Australia


Het werkte. Nadat ik vannacht het stukje op internet heb gezet heb ik nog een paar uurtjes heerlijk geslapen. Frans moest me zelfs wakker maken toen het tijd was voor het ontbijt!

Het was een heerlijk ontbijtje en we maken nog een gezellig praatje met onze gastheer en gastvrouw. En dan komt de taxi weer voor rijden. Tijd om de camper op te halen.

We zitten net goed en wel in de taxi als mijn telefoon gaat. Telstra…. Ze bellen terug naar aanleiding van de negatieve beoordeling die ik gisteren had gegeven. Of ze me alsnog konden helpen…. Ik vertel nogmaals wat het probleem is. Blijkbaar kloppen mijn naam of geboortedatum niet maar er zijn nog genoeg andere dingen om te verifiëren of ik ben wie ik zeg te zijn. En dat doet deze mevrouw. Nadat ik een aantal vragen heb beantwoord moet ik doorgeven welk nummer ik het laatst heb gebeld. Oei, dat moet ik nakijken op de telefoon. En daar ben ik mee aan het bellen…. Geen nood, Telstra belt me op de telefoon van Frans en zodra die verbinding heeft kan ik de mijne af zetten en het nummer zoeken. En net op dat moment is de taxi bij Apollo en moet ik uitstappen met een tas en twee telefoontoestellen in mijn hand. Pfff een wonder dat dat gelukt is! En dan eindelijk wordt ik geloofd en gaan ze uitzoeken wat er aan de hand is. Het duurt nog een minuutje of tien maar eindelijk werkt mijn telefoon dan naar behoren. Nou, dat is dan een tevreden klant erbij….

Bij Apollo is het stervensdruk. Het duurt dan ook bijna een uur voordat we geholpen worden. Blijkbaar is 10.00 uur geen goede tijd, iedereen komt dan zijn wagen halen of brengen. Maar om 11.30 uur rijden we dan eindelijk de poort uit met een mooie camper. Automaat, magnetron, airco, tv, afzuigkap… dat hebben we thuis niet eens allemaal in de camper zitten! We doen eerst wat boodschappen en rijden dan naar de camping. Central Avenue…. we draaien de straat in en rijden hem helemaal uit. Maar geen camping…. Frans weet zeker dat hij de straat goed heeft ingetoetst in de Tom Tom. Dat klopt ook wel, alleen moeten we in de buitenwijk Ascot zijn en dat is hij vergeten erbij te zetten…. Gelukkig hoeven we maar 7 km terug te rijden. We willen de camper op zijn plek zetten en dan eerst naar Kings Park. Volgens iedereen MOET je dat gezien hebben. Maar het weer gooit roet in het eten. Als we goed en wel op de plaats staan begint het te gieten. Nou, dan pakken we meteen de koffers maar uit!

Rond 15.30 uur is het weer opgeknapt en pakken we de bus naar de City. De busstop is vlakbij en voor nog geen 2 dollar p.p. zijn we in het Centrum van Perth. De bus naar Kings Park is zelfs gratis! Kunnen ze hier nog wat van leren!

We worden een stukje in het park uit de bus gezet en wandelen naar het oorlogsmonument dat aan de rand staat. En wat je dan ziet….in een woord GEWELDIG! Een schitterend uitzicht over de stad en de rivier. En het oorlogsmonument is vooral ook door de achtergrond prachtig om te zien. Het is wisselvallig weer maar dat geeft een prachtig wolkendek en op dit moment schijnt ook nog eens de zon. Een plaatje! De limousines met bruidsparen rijden af en aan om een fotoreportage op deze prachtige plek te maken. De bruidjes staan klappertandend te poseren want het waait hard en het is allesbehalve warm. Maar zo verschrikkelijk mooi! Het duurt niet zo heel erg lang want het betrekt weer snel maar dit was dan toch echt wel een cadeautje.

En dan begint het weer te gieten. Het zijn steeds maar buien maar je wordt er toch goed nat van! Het wordt donker en koud. Tijd om terug naar de camper te gaan.

Karin en Peter: Ziet er prachtig uit!!!

Jopie Smarius: Heb genoten van je mail Margareth en wat fijn dat jullie er zijn en dat het grote avontuur kaan beginnen. Vel plezier en geniet samen!

Jack: Ziet er goed uit ondanks het tegenvallende weer, maar je hebt nog even tijd!!

Cor en Pieta: Dit is toch wat anders dan een paar daagjes weg met de camper in Nederland!

Annie Diepens: Prachtig, jammer van het weer!

Wil Verschoor: Het grote avontuur kan beginnen…. Leuk om al jullie belevenissen te lezen….veel plezier en blijf maar schrijven.

Esther: ’t Avontuur is begonnen lees ik…genieten maar!

Mirka: Wat leuk om Perth en Kings Park weer te zien! Ga je nog naar Fremantle?… 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s