Coral Bay

 

Coral Bay
Coral Bay, Australia

 

 

 

Coral Bay Australia


Geweldige camping waar we overnacht hebben. Nou ja, niet zo zeer de camping zelf maar vooral de sanitaire gebouwen. In plaats van een rijtje toiletten met een rij wasbakken er tegenover en een rijtje douches hebben ze hier een rijtje kleine badkamertjes met elk een toilet, douche en wastafel erin. Vooral ook fijn omdat je hier veel meer ruimte hebt en niet steeds met je broekspijpen over de natte vloer hoeft te vegen als je je broek aan trekt!

Er is een foodloop, een ring die je kunt rijden waaraan allemaal tuinders en fruittelers langs liggen bij Carnavon. Die gaan we rijden voor we naar Coral Bay vertrekken. De eigenaresse van de camping legt ons uit waar de foodloop begint. Bill rijdt voorop. Na 4,5 km zien we het bord waar we in moeten….maar Bill knalt er met volle snelheid voorbij. Een stuk verderop stopt hij. Kan de afslag niet vinden…. We besluiten maar door te rijden naar Coral Bay maar dan komen we langs een bord van een van de deelnemende fruittelers. Rijden we toch nog even naartoe.

Onderweg zien we de bananenplanten staan. Blijkbaar is het seizoen voorbij want er is geen banaan meer te zien. Er zijn hele velden door netten overspannen. Na even rijden we het terrein van de fruitteler op en stoppen voor de winkel. Lekker vers fruit, dat gaat er wel in! Maar de winkel verkoopt niet een stukje vers fruit. Al hun waren zijn verwerkt in jam, sauzen, zalfjes en zeepjes. In de diepvries liggen kleine banaantjes met chocoladedip en fruitijsjes. Jammer. Had gehoopt op verse mango’s, die zijn hier zo verschrikkelijk lekker!

We rijden door naar Coral Bay, zo’n 2,5 uur verderop. Hoewel we op de hoofdweg zitten komen we nauwelijks ander verkeer tegen. Het landschap verandert van kaal naar nog kaler. De struiken zijn laag en zover we kijken kunnen, geen boom te zien. We rijden 2x over een brug. De eerste rivier is wel 100 meter breed. Maar bij geen van beide rivieren een druppel water. Alleen een rode zandbodem. En toch staat er dan een kilometer verderop een bord met Floodway (overstromingsgevaar) erop. Onvoorstelbaar! Het land is hier kurkdroog!

Zo’n 50 kilometer voor Coral Bay staan er tussen de struiken ineens hoge rode termietenheuvels. Het lijken wel kleine huisjes. Heel apart!

Coral Bay zelf blijkt een heel klein plaatsje. Eigenlijk is het niet veel meer dan 2 caravanparken en een klein winkelcentrum. Maar de baai is prachtig, het water kraakhelder en heerlijk warm. Het is nog geen 12 uur en na een heerlijke lunch trekken we de badpakken aan voor een lekkere relaxte middag aan het strand. Heerlijk na al die volle dagen!

Morgenochtend gaan we eerst een tocht maken over het Ningaloo Reef met een glasbodem boot. Daarna beginnen we aan de 1246 kilometer lange tocht naar Broome.

We hebben het schema moeten wijzigen. Bill is 2 jaar bezig geweest aan een talentenjacht met een groep van zijn studenten. Zijn ze winnaar van de staat New South Wales geworden! Leuk hoor, maar nu moeten ze ook de landelijke finale mee doen. En hij wil daar perse bij zijn. Logisch natuurlijk, hij heeft er ook twee jaar met hen naartoe gewerkt. Maar dat betekent wel dat ze een dag eerder uit Darwin moeten vertrekken. Ook wilde hij in 1,5 dag de 1800 kilometer van Broome naar Darwin rijden maar dat gaat echt niet lukken. Onverantwoordelijk zelfs. Gelukkig zag hij dat na de eerste grote rit zelf ook in. In plaats van 13 oktober rijden Bill en Barbara nu 11 oktober al door naar Darwin. Daar hebben ze die 3 dagen hard voor nodig!

We hebben al een dag ingehaald door Geraldton over te slaan. Verder kunnen we alleen nog de tocht naar het Karijini National Park schrappen. Maar dat betekent wel dat we van hier naar 80 miles Beach, vlak voor Broome niet heel erg veel te zien zullen hebben. Maar ach, hebben we meer tijd om straks in de Kimberleys door te brengen.

Francien en Henk: Nou het gaat goed en jullie zien nog eens wat. Wel een druk schema. Hoop dat het wat rustiger wordt voor jullie. Je hebt nog de tijd. Maar vooral, geniet er lekker van. xx

Cor en Pieta: Het weer is prima zo te zien. Zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin. Er is veel te zien, dus geniet daar maar van en dan moet je het er maar voor over hebben dat de afstanden lang zijn.

Mirka: Jammer dat je Geraldton hebt over geslagen want daar is  veel Hollandse geschiedenis over de eerste interactie tussen Nederlanders en Aboriginals met blauwe ogen en blond haar! ha ha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s