Rust…. nou ja, bijna dan….

Rust…. nou ja, bijna dan….
Broome, Australia

Broome, Australia


Zoals verwacht heb ik niet zo goed geslapen. Ook Frans is behoorlijk aan het draaien geweest. Zoals meestal sliep ik het best tegen dat ik we er weer uit moesten.

Zoals elke dag ben ik voor de wekker weer wakker. Maar vandaag geen haast. We kunnen wat rustiger opstaan. Lekker douchen en een ontbijtje met uitzicht over een schitterende blauwe zee. Met een kop koffie uiteraard! De mooie dingen die we hier wilden zien hebben we gisteren allemaal al gedaan. Op de tours na dan. Maar die zijn zo duur dat we naar huis kunnen als we daar aan beginnen. Doen we maar niet dus.

Toen we net in Perth weg waren gaf de camper aan dat hij over 600 km een servicebeurt nodig had. Niet erg handig als je er zo’n dikke 10.000 km. mee wilt gaan rijden. Omdat we nogal een krap schema hadden afgelopen week en er verder niets met de camper mis was mochten we doorrijden naar Broome. Vandaag zouden ze ons om 10 uur laten weten naar welke garage we hem mochten brengen. Dus hebben we nog eventjes.

Maar, zoals verwacht houdt Bill het zo lang niet uit. Om 9.45 uur zitten we weer in de auto. We gaan de tentoonstelling in het klooster van de zusters van St. John bekijken. We nemen onze camper zelf mee zodat we hem weg kunnen brengen zodra we het adres hebben doorgekregen.

Het klooster blijkt een mooi gebouw met een brede veranda rondom in de typische stijl die je hier zo veel ziet. Binnen is een tentoonstelling over de kloosterschool die de zusters hier vroeger runden. Na een half uurtje krijgen we te horen waar de camper heen moet. Wij rijden er vast heen, Bill en Barbara pikken ons er zo direct weer op.

De volgende stop is het winkelcentrum van Broom. En dan vooral de vele parelshops. Prachtig hoor. Ik zou er best wat van willen meenemen maar dan moet ik eerst de hoofdprijs in de loterij winnen. Peperduur! Eigenlijk hebben we het na twee winkels wel gezien maar Bill blijft maar parelshops inlopen tot Barbara uiteindelijk een maandloon uitgeeft aan een paar oorbellen…. In een van de winkels kijken we een stukje van een film over het parelduiken van tegenwoordig. Erg interessant. En gevaarlijk! Ik snap nu ook wel waarom ze zo duur zijn!

De garage heeft ondertussen al gebeld dat de camper klaar is. Maar wij nog niet. We moeten nog boodschappen doen. Bill en Barbara rijden morgen door en moeten een voorraad hebben voor onderweg. En wij kunnen ook wel weer het een en ander gebruiken. De boodschappen worden gedaan bij Cooles, dan krijgen we 4 cent per liter korting op de benzine. En dat is bij de inhoud van deze tanks wel de moeite waard!

Het bezoekje aan het stadsstrand van Broome heeft een verrassing voor ons. Het blijkt te grenzen aan onze camping. Maar dan wel aan de kant van het zandstrand. Kun je recht vanuit de camper het strand opstappen om te zwemmen! Nog leuker dan waar we nu staan! En dus zitten we nu voor de camper met uitzicht op het strand. We hebben recht uit de camper heerlijk gezwommen en genoten van een rustige avond met een prachtig uitzicht. Bill heeft op zijn Aussies op de BBQ van de camping een heerlijk stuk vlees gebakken terwijl Barbara voor een salade gezorgd heeft.

Morgenochtend moeten we nog een keer vroeg op om Bill en Barbara uit te zwaaien. En eerlijk gezegd ben ik stiekem wel blij dat we dan lekker met zijn tweetjes verder kunnen trekken. Het zijn hartstikke lieve mensen en het was leuk om deze week met ze te kunnen doen. Maar het gejaag de hele dag zullen we zeker niet missen! Wij blijven nog een dagje rustig in Broome voor we aan de grote trip naar de oostkust beginnen.

Cor en Pieta: De camper is in ieder geval klaar voor de trip naar de Oostkust.

Francien en Henk: Nou toch al veel gezien. Vanaf morgen een beetje chillen jullie zijn geen 18 meer hi hi. En dan weer door. xx

Mirka: Leuk om Broome weer eens te zien! En ja fijn dat jullie effe kunnen rusten want wat een gejaag toch allemaal….geniet er maar lekker van!!…:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s