Fitzroy Crossing, Geikie Gorge

 

Fitzroy Crossing, Geikie Gorge
Fitzroy Crossing, Australia

 

 

 

Fitzroy Crossing, Australia


Vandaag nemen we afscheid van Broome. We passen ons al goed aan aan alle Australiërs hier. Vroeg naar bed en er vroeg weer uit. Want met de hitte hier is de prettigste tijd eigenlijk vroeg in de ochtend. Dus staan we om 7.00 uur weer naast ons bedje.s

We nemen wel de tijd om nog een keertje op ons gemakje te ontbijten met het paradijselijke uitzicht over de prachtige blauwe oceaan. Om 8.00 uur rijden we de camping af. Op naar Fitzroy Crossing!

Het is ongeveer 400 km. rijden. Buiten is het bloedheet, 42 graden. Maar de airco kan het goed bijhouden en zolang we rijden is het aangenaam in de camper. Het uitzicht is deze keer niet zo veranderlijk. Eigenlijk blijft het de hele rit ongeveer hetzelfde. Er staan kilometers lang lange, dunne, zwarte bomen zonder een enkel blad verspreid over het land. Dan staan er weer volop termietenheuvels. Maar verder verandert er niet veel. De weg is eentonig en ik heb moeite om mijn ogen open te houden. Gelukkig rijdt Frans!

Halverwege staat een Roadhouse, daar maken we een korte stop en gooien de tank nog eens vol. Als ik de auto uit wil stappen lijkt het of ik voor de opening van een brandende oven sta. Vreselijk, wat heet! En geen zuchtje wind…. gelukkig is er in het Roadhouse Airco!
Onderweg passeren we weer een paar rivieren. Ze zijn allemaal opgedroogd. Bij twee staat er nog een plas water onder de brug. Zelfs van de machtige Fitzroy River is niet meer over dan een klein modderstroompje.

Rond 12.15 uur komen we in Fitzroy Crossing aan. Volgens de boeken kun je van hieruit ook een bezoek brengen aan de Kimberley’s, een groot natuurgebied in Noord-West Australië. We hadden verwacht dat we daar onderweg wel het een en ander van zouden zien maar nee, helemaal niets. Maar dat gaat vanmiddag veranderen. We gaan naar het Geikie Gorge Nationaal Park om een korte cruise door de Gorge (kloof) te maken.

Het is 20km rijden om er te komen en de weg is gelukkig helemaal verhard.
We hebben mazzel. De groep is vandaag niet zo groot en we mogen voor in de boot zitten.
We varen weg en in eerste instantie is het uitzicht een beetje tam. Wel mooi hoor, maar echt veel is er niet te zien. En dan begint de kloof….

In een woord, PRACHTIG! Aan een kant staan kliffen van wel 60 meter hoog, aan de andere kant een dicht bos. De kliffen zijn aan de onderkant wit. Dat is de hoogte waar het water komt als het op zijn hoogst staat. We zien dat dat wel betekent dat er dan ook veel land onder loopt.
In de kliffen zit een heel grottenstelsel. We zien moddernestjes van oeverzwaluwen en we zien zelfs nog een paar zoetwater krokodillen. De beestjes gaan er vandoor als we dichterbij komen. Helaas geen foto dus.
We genieten met volle teugen. Ik zit in de boot te goochelen met mijn filmcamera en mijn Ipad. Ik wil natuurlijk een mooie film maken maar ook leuke foto’s voor de blog. Het is allemaal gelukt.

Voor we weer uitstappen vraagt onze gids nog om voorzichtig te rijden. Het is pas 17.30 uur maar het begint hier al te schemeren en dan komen de wallaby’s te voorschijn. Leuke kleine Kangarootjes maar de beestjes zijn absoluut niet verkeersveilig…
En inderdaad, we zijn de parkeerplaats nog niet af of er schiet er een over de weg. Verderop zien we er nog een paar in het gras zitten.

Als we over de camping rijden blijken ze overal. Er wordt hier gesproeid om het gras een beetje groen te houden. En dat smaakt natuurlijk veel beter dan die droge sprieten in het bos!
En dus zit nu voor de camper tijdens een warme, warme avond (Frans is zelfs naar binnen gegaan om onder de airco af te koelen) de blog te schrijven. Nu is het helemaal donker maar net kon ik af en toe op het gras nog wat zien bewegen. Dat is nog eens wat anders dan een hond of kat aan je voeten. Gezelschap van een groep wallaby’s!

Cor en Pieta: Alweer bofkonten jullie mochten weer vooraan in de boot zitten. Leuk hoor om jullie zo te kunnen volgen. Hier was het vandaag een gure dag. Wat een verschil.

Marja en Jan: Keep it cool guys 😉 🙂 🙂

Esther: Prachtig idd.

Francine en Ton: Lekker warm maar prachtig. Genit ervan.

Francien en Henk: Jeetje wat mooi daar. xx

 Karin en Peter: Prachtig daar. Hier is het steenkoud.

Mirka: Mooi he die Giekie Gorge! Ik ben er jaren geleden geweest, en we mochten toen ook zwemmen achter de grot! De hitte hoeft voor mij niet meer. Geweldig zoals jullie je aanpassen Margareth en Frans!…:)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s