Brisbane City

Brisbane City
Brisbane City, Australia

Brisbane City, Australia


De wandeling naar het station van gisterenavond was geen succes. Erheen lopen is niet erg maar om na een hele dag door de stad te hebben gezworven nog drie kwartier terug te moeten lopen daar hadden we geen van beiden zin in. We nemen de camper mee. Volgens de stationschef zou er vast nog wel een parkeerplaatsen te vinden zijn…. niet dus. De enige parkeerplaats in de omgeving van het station waar ook de camper zou kunnen staan is bij de bowlingbaan. Maar dat is privéterrein.

Niet geschoten is altijd mis. Dus zetten we de camper op de parkeerplaats van het bowlingterrein en gaan naar binnen om toestemming te vragen. En die krijgen we! Een paar alleraardigste oude dames vinden het wreed als het niet zou mogen en zij gaan voor ons naar degene die er over moet beslissen. En vertellen diegene meteen hoe zij er over denken! De vrouw kan eigenlijk gewoon geen nee meer zeggen! We lopen de parkeerplaats af en worden al meteen teruggefloten. Een medewerkster komt achter ons aan. Dit is privé terrein, daar mag je niet parkeren! Maar gelukkig kunnen we haar vertellen dat we netjes toestemming hebben gevraagd en gekregen. Geen probleem meer dus.

De trein stopt midden in het centrum van Brisbane. En dat komt goed uit want de winkel waar Frans heen wil voor zijn camera zit daar ook. En zoals eigenlijk al verwacht, drie kwartier later lopen we de winkel uit met een nieuwe fotocamera. De Canon 6D. Alleen de body want lenzen hiervoor heeft Frans al. Nou moet die camera natuurlijk wel uitgeprobeerd worden voor we weer uit Brisbane vertrekken. Dat is een beetje een probleem….. de batterij moet eerst worden opgeladen….

De oplossing is simpel. We drinken gewoon ergens koffie en laden meteen de batterij op. Maar dan moeten we wel een stopcontact hebben…. en er is nergens een Koffietentje te vinden waar een stopcontact in de muur zit! Uiteindelijk zien we bij de Subway een stopcontact. Maar het blijkt alleen een reflector te zijn. Gelukkig is het personeel heel aardig. Ze nemen de batterij en de lader voor ons mee naar achter en laden hem daar voor ons op terwijl wij een lekkere kop koffie met een heerlijk vers broodje nuttigen. En dan zijn we eindelijk klaar om van de stad te gaan genieten!

We lopen naar de overkant van de rivier en nemen de Ferry. Mirka had ons al laten weten dat we daar gratis mee rond konden. Dat klopt niet helemaal maar de prijs is echt te verwaarlozen. We moeten AUD 5,60 per persoon (Euro 4,20) afrekenen. Daarvoor mogen we zolang op de boot blijven als we willen. We nemen de hele route, naar zowel Noord- als naar Zuid Brisbane. Bij elkaar zijn we 2,5 uur onderweg. En het is prachtig! De veerboot is een Catamaran. Hij maakt tussen de stops flink vaart en we vliegen over het water. We staan voor op de boot. De wind door onze haren en heerlijk in de zon. Daarbij een prachtig uitzicht, wat wil je nog meer!

Na de boottocht lopen we nog een tijdje door de City. We komen een aantal mooie gebouwen tegen. Ouderwetse gevels, maar ook een gevel helemaal vol vlinders. Een prachtig plein waar van alles te doen is. Er staan muzikanten, mensen met kleine raceautootjes, oude brommers. Rondom het plein een mix van moderne en heel oude gebouwen.

Voor mijn gevoel is de bevolking van Brisbane een beetje een mix van Melbourne en Sydney. Het heeft een beetje het gehaaste van Sydney maar ook het relaxte van Melbourne. Heel apart.

Eind van de middag nemen we de trein terug. Zijn we nog net voor het donker binnen en kan Frans op de laptop kijken hoe zijn foto,s zijn geworden. En ik kan alvast verklappen, hij is er erg blij mee! Helaas moeten we het voor de blog doen met de foto’s die gemaakt zijn met mijn Ipad en telefoon. Mijn Ipad wil niet op de Wifi van de camera dus ik kan ze niet laden. Maar ach, die foto’s zijn ook leuk en dan hebben we thuis straks nog iets moois om te laten zien!

Petra Valkenburg: Gefeliciteerd met je nieuwe aankoop Frans…. en heel veel fotoplezier (maar dat zal vast geen probleem zijn).

Francine en Ton: Ziet er allemaal weer heel mooi uit. Frans kan daar zijn hartje ophalen met die nieuwe camera.

Annie Diepens: Geniet iedere dag van jullie verhaal. Ik ben er nog nooit geweest maar krijg wel een beetje een idee wat Australië is door het verhaal en de foto’s.

Cor en Pieta: Nou Frans, de kogel is door de kerk, een nieuwe camera. Ik weet zeker dat je daar heel veel plezier mee krijgt en prachtige foto’s kan mee maken.

Kitty Marcelissen: Prachtig zeg. Zeker genieten daar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s