Balina

Balina
Ballina, Australia

Ballina, Australia


We zijn veel sneller door de Outback getrokken dan we gepland hadden. Het begon al met de reis langs de Westkust die ineens enkele dagen sneller moest dan gepland. Het gevolg is dat we nu bijna een week de tijd hebben om de laatste 400 km. naar Coffs Harbour af te leggen. We willen daar woensdag of donderdag aankomen. Het feest van Bill is pas zondag dus dan hebben we nog meer dan genoeg tijd om Coffs te verkennen.

Het plan is om op ons gemakje langs de kust naar het zuiden te rijden. Voor het weekend willen we een leuke plaats uitzoeken waar we het hele weekend kunnen blijven. Volgens de kaart is er in Burleigh Heads een Koalapark en een Wildlifepark. In onze herinnering is Burleigh Heads een lief klein plaatsje aan een prachtige kust. Dat lijkt ons wel wat. Het is ook maar 100 km. Rijden. Daar gaan we naartoe!

Om 8.30 uur rijden we Brisbane uit. Het is verschrikkelijk druk op de weg. Niet zo slim natuurlijk want de spits is nog niet helemaal voorbij. We hadden makkelijk een uurtje later weg kunnen rijden. Ik vindt het verschrikkelijk. Geef mij maar de Outback! Maar eenmaal op de Motorway gaat het prima. Tot ik zie dat de benzinetank bijna leeg is…. vergeten te tanken voor we weg gingen! Frans zegt heel nonchalant dat we nog genoeg diesel hebben voor het kleine stukje dat we vandaag moeten rijden. Maar ik vertrouw het niet. Ik kan het niet laten om steeds naar dat lampje te kijken. Is er weer een streepje uit? Nee, gelukkig nog niet…. Nu dan? Gelukkig rijdt Frans toch maar even de snelweg af om de tank vol te gooien. He hè, kan ik weer een beetje ontspannen….

Voor we het weten zijn we in Burleigh Heads. Maar wat hebben we ons vergist! Niks schattig klein dorpje. Burleigh Heads is een grote stad! We vinden er niks aan. En dan blijkt het Koalapark ook nog geen dierenpark maar de naam van een woonwijk! Pffff…. wegwezen hier! We stoppen even langs de kust om op het strand te gaan kijken. Tussen de flats vinden we een parkeerplaatsje. De appartementencomplexen staan bijna op het strand gebouwd. Je kunt goed zien dat er eerst een straatje gewone huizen langs het strand heeft gestaan. Die staan er overigens nog maar er zijn appartementen voor gepropt. Ook lekker. Koop je een mooi huisje langs het strand zetten ze een paar jaar later zo’n toren voor je neus!

Op het strand is, op zijn Australisch, bijna niemand te zien. Onvoorstelbaar. Dertig graden, een prachtig breed, kilometers lang zandstrand en nog geen 10 man te zien! We kunnen duidelijk zien dat we in een ronde om Brtisbane hebben gereden want in de verte kunnen we de City zien liggen terwijl we toch al behoorlijk wat kilometers hebben afgelegd.

We stappen weer in de camper. Het strand is mooi maar dat is het langs de hele Oostkust. Daar hoeven we niet voor hier te blijven. We willen het hele weekend blijven maar dan wel in een plaats die we leuk vinden.

Dan maar naar Byron Bay. Een heel leuke toeristenplaats weten we ons nog te herinneren. Veel leuke kleine aparte winkeltjes. Met een betaalbare camping vlak naast het centrum en aan zee!De camping was niet heel veel meer dan een groot verhard veld met sanitair maar de ligging was prima. Daar gaan we naartoe!

Maar ook dat is een deceptie. Bayron Bay is inderdaad nog steeds een prachtig klein plaatsje vol leuke winkeltjes. Maar zo verschrikkelijk druk! Het verkeer rijdt stapvoets, bumper aan bumper door de straatjes. Van de trottoirs is geen meter meer vrij, overal lopen mensen… Maar de camping is er nog. We vinden het al niet meer zo leuk als voorheen maar ach, we kunnen ons hier echt wel enkele dagen vermaken. En er is nog plaats op de camping ook. Hoe is het mogelijk…. Nou dat is niet zo moeilijk. het is er stervensuur. We moeten omgerekend 150,– euro afrekenen om er 3 dagen de camper te kunnen parkeren. Want veel meer is er op die camping niet mogelijk. Dat vinden we toch echt te gortig. En dat samen met die drukte….nee, dat gaan we niet doen.

En nu zitten we in Balina. Nog dichter bij Coffs Harbour. Ook een leuke plaats maar wel veel rustiger. De camping is klein maar alles is er kraakhelder. Een verademing vergeleken bij de vorige camping. Daar zat de poep toen we weggingen nog steeds op de muur! Hier ben ik bang om de BBQ in de kampkeuken te gebruiken. Niet omdat die zo smerig is. Nee, juist omdat ik bang ben dat ik hem niet meer zo schoon zal krijgen als hij nu is! Zo kan het dus ook!

De temperatuur is vandaag redelijk. Het is een beetje bewolkt maar nog altijd 29 graden. Maar gelukkig niet zo benauwd meer. We hebben op het dashboard een doosje snoepjes staan. Als Frans er een uit wil pakken blijkt het toch een beetje te warm te zijn geweest. Alle losse snoepjes zijn gesmolten en vormen een grote suikerbrok waar de ingepakte snoepjes in vast geplakt zitten! Een waar kunstwerk!

Ik heb na het overlijden van mijn moeder haar horloge gekregen. Helaas is dat vlak voor de vakantie gestopt. Een nieuwe batterij bracht geen oplossing. Heel naar, maar niets aan te doen. Vanmiddag heb ik van Frans een ander horloge gehad. Het kan dat van mijn moeder natuurlijk niet vervangen maar het is wel mooi. Een simpel model met een prachtige parelmoeren wijzerplaat. Op de foto niet zo goed te zien maar dat geeft een heel mooi effect in het licht. Ik ben er dan ook heel blij mee!

Als we goed en wel terug zijn van het winkelcentrum kan ik eindelijk mijn zus gaan bellen. Karin (mijn zus, niet mijn dochter…) is vandaag jarig. Ik heb de hele dag moeten wachten tot ik haar kon bellen. Want het tijdverschil is 9 uur. En zodra in Nederland de Wintertijd weer is ingegaan wordt dat verschil zelfs 10 uur. Maar om 18.30 uur (Australische tijd) heb ik haar eindelijk kunnen feliciteren. Fijn om weer eventjes iemand van thuis te horen. En als we daarna buiten zitten te eten zie ik ineens bovenop de lantarenpaal hier tegenover een grote Pelikaan zitten. Geweldig!

We hebben vast een beetje rondgekeken in Balina. De camping ligt niet aan zee maar langs de rivier. Daar is ook het gezellige centrum en boulevard van het dorpje. We gaan ons hier dit weekend vast wel vermaken!

Cor en Pieta: Je kunt wel zien Margareth dat het mooi weer is, je arm is goed bruin. Geniet maar lekker van een paar dagen rust en van het mooie weer. Je schrijft elke dag een fantastisch verslag Margareth, heel leuk om te lezen.

Francien en Henk: Fijn dat jullie het nu rustig aan kunnen doen. Mooie foto’s ook. Jullie verwennen elkaar goed. Gave horloge ook. Lekker genieten!!!

Mirka: Ja, een leuk plaatsje Ballina, maar overal erg druk he daar aan de kust. Heb je geen tijd om de Blue Mountains te bezichtigen? Geweldig gewoon!… 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s