Grafton, Jacaranda Festival

Grafton, Jacaranda Festival
Grafton, Australia

 

 

Grafton, Australia


Bijna elke camping hier in Australië heeft een kampkeuken. En vaak vindt je daar ook een BBQ.
Gisterenavond hebben we er voor de eerste keer gebruik van gemaakt. We hadden wat vlees voor de BBQ maar het waaide zo hard dat we die van onszelf niet goed konden gebruiken. Dus heeft Frans het hele spul mee genomen en is op de BBQ in de kampkeuken gaan bakken. En dat kon hier gerust want het apparaat was brandschoon.
Hij had goed werk verricht, de worsten en hamburgers waren heerlijk!

Vanochtend nog een keer een lekkere douche in het mooie en schone sanitairgebouw van de camping in Ballina. Ik doe op mijn gemakje want we gaan vandaag naar Grafton, een plaats een klein beetje landinwaarts, zo’n 100 km. van Ballina af. Tijd genoeg dus.
Frans had er een ander idee over. Als ik terug kom van de douche staat de camper al helemaal startklaar. Hij heeft nog net de motor niet gestart.

Er zijn gisterenavond een paar Hollandse meiden op de camping aangekomen en ik heb ze een paar tips gegeven over Brisbane. Maar ze gaan ook naar Melbourne en daar heb ik nog veel meer tips voor. Dus loop ik nog snel even bij hen langs. Als ik met hen sta te praten komt Frans al met de camper aanrijden. Verdorie, moet ik toch weer zonder ontbijt en koffie mee….

In Ballina staat een gigantische garnaal. The Big Prawn wordt hij hier genoemd. Het ding is in heel Australië bekend. Ze hebben hier nog meer van die dingen. In Coffs Harbour staat b.v. De Big Banana… Maar dat komt over een paar dagen misschien nog wel.
We gaan eerst even naar de garnaal. Niet omdat we die zo graag willen zien maar omdat er een cache ligt. We hebben hier in Australië nog helemaal niets aan geocachen gedaan. Geen tijd of gewoon niet aan gedacht. of wel aan gedacht maar geen caches in de buurt. De cache bij de Big Prawn gaan we in elk geval ophalen. Hij is er neergelegd om het beeld na zijn restauratie terug onder de aandacht te brengen. En eerlijk is eerlijk, het ding is prachtig.

De cache is zo gevonden en gelogd. Ongeveer 1,5 km. er vandaan ligt er nog een. Daar rijden we ook even naartoe. Helaas wijst de telefoon een plaats aan in het water. We kunnen de plaats dus niet precies zien. Waarschijnlijk dan aan de rand van het water. Maar daar liggen allemaal grote stenen. Misschien wel een mooie plek om caches te verstoppen. Maar ook een mooie verstopplek voor spinnen, slangen en ander spul. Je weet nooit wat er onder een steen uit komt kruipen. We voelen er niet veel voor om tussen die stenen te gaan wroeten. Deze cache laten we liggen!

Onderweg naar Grafton ligt er ook nog een langs de weg. Op een plek waar we volgens de beschrijving makkelijk even de weg af kunnen en de benen kunnen strekken. Nou dat makkelijk valt wel mee, maar we berijken de plek zonder problemen. Er blijkt hier veel hoog gras te zijn. Het is een heel kleine open plek langs de weg, midden in de bossen. En ook hier weer veel plaatsen voor ongedierte om zich te verstoppen. Frans trekt zijn hoge schoenen aan maar vindt het toch maar niks om door dat gras te baggeren. Je snapt het al, ook deze cache laten we gaan. We hebben inmiddels wel door dat caches zoeken in Australië voor ons beperkt gaat worden tot de bewoonde wereld!

We rijden maar door. Vlak voor Grafton komen we de naam Ulmarra op de borden tegen. Het komt ons bekend voor. Maar de weg waar we nu rijden herkennen we helemaal niet. We zullen wel zien…
Als we Ulmarra binnen rijden gaat er nog steeds geen belletje rinkelen. We zien een mooi oud kerkje en een paar leuke huizen. We moeten van de weg af voor het “dorpscentrum”.
En dan zien we het… Ulmarra is dat prachtige oude straatje waar we in de hoteltuin hebben zitten eten vorige keer. Alle gebouwen in dit centrum (dat overigens bestaat uit een stuk op 12 gebouwen) staan op de lijst van behoud van erfgoed. Het ziet er prachtig uit. Er staan ook nog een paar enorme oude bomen. Ze hebben schitterende volle kruinen en de stam heeft een omvang van diverse meters. En de Jacarandabomen. Prachtig! Ze staan vol in bloei waardoor de kruinen helemaal paars zijn. Geweldig. En dat aan de oever van een brede rivier. Het is een beetje heiig waardoor de overkant wel een sprookje lijkt!

We gaan de hoteltuin in en trakteren onszelf op een grote kop cappuccino met een stukje taart. Nou is een stukje taart in Australië net iets groter dan in Holland en mijn ogen zijn dan ook groter geweest dan mijn maag! Ik kan het echt niet op. Bovendien is het nogal zware kost op nuchtere maag. Ik ben het in elk geval gelijk afgeleerd! Volgende keer eerst een bodempje leggen met een normale boterham!
Maar de entourage is prachtig. Er komt nog een van die mooie grote hagedissen bij de tafel kijken. Onverstoorbaar zit hij met zijn kopje omhoog in het gras. En vervolgens komt er een vogel kijken of er wat te halen valt. Hij zit me aan te kijken en maakt mooie geluidjes. Maar het stuk taart dat ik naar hem toe gooi wordt afgekeurd. Worteltjestaart. Niks aan!

We doen nog een poging om een cache te vinden. In dit mooie straatje moet er ook een liggen. Voor we vertrekken gaan we daar nog even kijken. De coördinaten brengen ons naar een stukje tussen twee huizen in. Ik sta er volgens mijn telefoon 1 meter vanaf. Maar dan komen er twee oude dames aan die boos tegen ons roepen dat het daar privégebied is. Weg cache….
Als het werkelijk privégebied is dan is het ook raar om daar een cache neer te leggen. Dan kan niemand hem toch zoeken? Maar blijkbaar is het hun domein dus we gaan niet in discussie. het geocachen is voor ons vandaag blijkbaar niet weggelegd. We rijden door naar Grafton.

Zodra we Grafton binnen rijden zakt de moed ons in de schoenen. Het is heel erg druk en op dat punt in elk geval heel ongezellig. We willen de toeristen informatie bezoeken. Probleem is dat die naast de Mac Donalds ligt. Een druk bezochte Mac blijkbaar want er is nergens een parkeerplek te vinden waar we de camper op kwijt kunnen. Ik heb er eigenlijk al geen zin meer in!
De recensies van het Caravanpark op internet zijn ook al bar slecht. Niet gewoon slecht, nee er wordt aangeraden hier absoluut niet heen te gaan. Vies, vervallen, onvriendelijk, noem maar op. ik vraag me af wat wij hier doen…..

Een stukje verderop kunnen we parkeren en we lopen terug het informatiecentrum in. De vriendelijke employé geeft ons een plattegrond waarop een route staat van Jacarandabomen. En dan zie ik daar in het midden een caravan op getekend staan. En ja, vertelt hij, dat zijn de Showgrounds (sportpark) en daar kunnen we camperen. Heel basic, alleen stroom en toilet. Maar meer hebben we ook niet nodig. En het ligt ook nog eens op loopafstand van het centrum! Zo, de dag ziet er ineens een stuk zon***** uit!

En nu staan we dan op een van de velden bij het sportpark. Het kostte even wat moeite om een plek te vinden. Plaats genoeg maar in eerste instantie werden we doorverwezen naar een stukje veld vlak bij een toilettenblok. Het stond helemaal vol daar. Het enige plaatsje dat ons wel wat leek bleek de stroompalen niet te werken. En het tweede plaatsje waar we de camper neerzetten was aan de ene kant naast een oude vervallen schuur en aan de andere kant liep de weg en keken we op een paar wankele tribunes. Geen echt leuke plek…
De beheerder vertelde ons echter dat we konden gaan staan waar we maar wilden. Dus zijn we teruggereden tot vlak bij de ingang. Daar lag nog een groot veld met bijna niemand erop. Mooie plaats voor ons!

We zijn alvast een stukje door het centrum van Grafton gelopen en kwamen daar weer prachtige gebouwen tegen. En overal bloeiende Jacarandabomen. Prachtig! Alleen liggen er al wel heel erg veel bloemblaadjes onder. Ze beginnen al behoorlijk uit te vallen dus ik denk dat we net op tijd zijn om ze nog in volle pracht te kunnen zien! Morgen maar kijken wat de stad ons nog meer te bieden heeft!

Henk Jacobs: Geweldig, is het daar nu voorjaar?

Cor en Pieta: Prachtig de paarse Jacaranda bomen. Frans, de volgende BBQ van FGG stellen we jou aan om te barbecueën als dat jou zo goed af gaat.

Francien en Henk: Prachtig die bomen, die wil ik wel in mijn tuin. Goede reis verder. 🙂 🙂 

Karin en Peter: Ziet er prachtig uit en zo te zien mooi weer.  Breng van die paarse bomen maar een stekje mee haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s