Coffs Harbour, Pet Porpoise Pool

Coffs Harbour, Pet Porpoise Pool
Coffs Harbour, Australia

Coffs Harbour, Australia


Woensdag alweer. Laatste dag van de 5e week. Nog 4 te gaan. Tijd vliegt!

Slapen lukte niet zo goed gisterenavond maar een stevige slaappil bracht uitkomst. Vanmorgen moet ik dat helaas weer bezuren, zo duf als een konijn…. Maar ach, we hebben geen haast. Het plan voor vandaag is doorrijden naar Coffs Harbour en een bezoek aan de Pet Porpoise Pool. Het dolfinarium van Coffs Harbour. Het bijzondere van de Pet Porpoise (bruinvis) Pool is dat alle dieren hier zijn opgevangen omdat er iets mis mee was en niet meer terug konden in de zee. Een dolfijn is zelfs 2x gevonden nadat ze gewond en verstrikt was geraakt in vislijnen. Na de 2e keer hebben ze besloten haar hier te laten. De littekens op haar lijf zijn het bewijs van het onverschillige gedrag van zoveel mensen die volkomen ondoordacht met de natuur omgaan.

Bill moet tot 17.30 uur werken en Barbara is ook nooit voor 18.00 uur thuis dus we hebben tijd genoeg. Ik doe er dan ook wat langer over dan anders maar om 9.30 uur zitten we dan eindelijk klaar voor de volgende episode in deze vakantie.

We rijden de Showgrounds af en rijden onder de prachtige Jacaranda’s door de stad uit. Nu ik gisteren de brug over de Clarence River goed vanaf de onderkant heb bekeken moet ik eerlijk zeggen dat ik er met kromme tenen overheen rijdt. Tjonge, dat ding is echt aan vervanging toe! Maar gelukkig bereiken we zonder problemen de overkant.

Het is een kleine 100 km naar Coffs Harbour dus geen al te lange rit. De vele bananenplantages kondigen aan dat we er bijna zijn. En dan verschijnt langs de weg de Big Banana. Een resort en een soort pretpark met zelfs een ijsbaantje. Met heel opvallend een enorme banaan aan de gevel. We zijn aangekomen in Coffs Harbour!

De Pet Porpoise Pool is makkelijk te vinden, meneer Tom Tom wijst de weg. Het park is geen spat veranderd sinds ons bezoek 6 jaar geleden. Het is niet al te groot en er leven ook niet zo heel veel dieren. Gelukkig maar want zoals eerder al vermeld, alle dieren zijn hier omdat ze niet meer terug in het wild kunnen.

Wat ook bijzonder is hier (voor ons tenminste) is dat we hier heel erg dicht bij de dieren kunnen komen. We mogen de pinguïns mee voeren, een visje aan een zeeleeuw geven, als ze er voor in de stemming zijn een dolfijn aaien (zolang je maar van de bovenkant van het hoofd en het luchtgat daar af blijft). De dolfijnen zwemmen rustig door het basin en spelen met een bal. Als ze hem naar je toe gooien mag je hem terug gooien maar helaas hebben ze daar vandaag geen zin in.

Tegen betaling mag je met een dolfijn of een zeeleeuw in het water. Vorige keer heb ik dat gedaan maar dat was wel peperduur. Een kwartiertje met een groep mensen samen met een dolfijn in het water. Er wordt van alles uitgelegd over het dier, je mag een bal naar haar gooien, met een bril even onderwater naar haar kijken en natuurlijk even op de foto. Het koste me toen een rib uit mijn lijf maar ja, die kans krijg je misschien nooit meer. Om dat nu weer te doen, nee, dat is me toch te gortig. Maar dan zie ik dat je ook alleen met de dolfijn op de foto kunt, zonder alle uitleg. Dat is een stuk betaalbaarder. En misschien krijg ik die kans nooit meer! Ik denk er een halve seconde over na en boek de sessie. De camper staat op de parkeerplaats dus mijn “Badies” zijn zo gehaald!

Eerst is er nog een kleine show. We gaan vast op de tribune zitten, op de bovenste rij. De tribunes zijn niet meer dan banken. Je zit op dezelfde bank als degene boven je zijn voeten op heeft staan. Voor ons zit een ouder echtpaar. Ik ben niet zo blij met mijn plaats want ik zit tegen een paal aan te kijken. Er is nog plaats genoeg naast ons. Ik pak mijn tas en schuif een plaatsje op en dan raakt de man voor me helemaal in paniek. Geen idee waarvoor…. Jeetje, wat overkomt me nu weer…. Ik probeer de man gerust te stellen en vertel hem dat ik alleen maar een stukje op wil schuiven en absoluut niet gevaarlijk ben….. Zijn vrouw vertelt hem meerdere keren dat er niets aan de hand is, dat hij veilig is…. Dan gaat hij weer rustig zitten. Pfffff wat dat nu te betekenen had? Ik weet absoluut zeker dat ik hem niet aangeraakt heb. Misschien geschrokken van de beweging achter zijn rug? Ik durf me in elk geval de hele show niet meer te bewegen…. Arme man, wie weet wat hij heeft meegemaakt om zo te reageren….

De show is leuk. Niet spectaculair maar de dieren hebben er duidelijk plezier in. Er wordt alleen gewerkt op basis van beloning dus doen ze graag wat er van ze verwacht wordt. En na de show mag ik dan eindelijk het water in voor mijn ontmoeting met Calamity. Een prachtige dolfijn. Ik mag haar aaien, mijn armen om haar heen slaan en tussen haar vinnen kriebelen. Dat vindt ze heerlijk! Ondertussen wordt er ook nog een foto gemaakt. GEWELDIG! Wat een ervaring om zo dicht bij zo’n geweldig dier te zijn! Wat ben ik blij dat ik deze kans weer gekregen heb!

De sessie is voorbij voor ik er erg in heb. Jammer…..

We lopen nog even rond maar hebben het eigenlijk allemaal al gezien en het dolfinarium gaat ook zo sluiten. We lopen naar buiten en besluiten nog even een bezoekje te brengen aan de jachthaven. Dat is niet zo ver dus kunnen we de camper laten staan. Onderweg lopen we langs een prachtig breed zandstrand een een letterlijk schitterende blauwe zee. Het is hier zo mooi! Als we goed en wel aan de haven zijn belt Bill. Hij kon eerder weg en komt zo naar het dolfinarium om ons op te pikken. Dus lopen we snel weer terug. Hier gaan we de komende dagen vast nog wel een keer kijken.

Bill en Barbara zijn sinds ons vorige bezoek verhuist. We zijn nog nooit in hun nieuwe huis geweest. Het is ronduit geweldig! Ik zou zo willen ruilen! De appartementen hebben 2 verdiepingen en liggen op een heuvel tegenover een prachtig luxe resort. Bill en Barbara wonen op de begaande grond en hebben dus een mooie tuin voor de deur waar ze niets aan hoeven te doen. Het is zo aangelegd dat ze vanaf de weg niet te zien zijn dus volop privacy. De bewoners mogen van de voorzieningen van het resort gebruik maken maar ze hebben ook een eigen zwembad. Aan de voorkant ligt een mooie tuin, aan de achterkant is de straat afgesloten. Het resort grenst aan zee, als je goed luistert kun je hem hier horen. De vogels kwetteren dat het een lieve lust is. En het uitzicht is zo mooi! Hier houden we het vast wel enkele dagen uit!

Hans en Francis: Geweldig en wat een mooie foto’s.

Cor en Pieta: Alweer een bofkont zeg. Wat een belevenis met de dolfijn, dat willen wij ook wel meemaken. Het uitzicht is prachtig voor Bille ne Barbara. Willen jullie Bill ook proficiat wensen van ons.

Annie Diepens: Volgens mij wordt het alleen maar mooier.

Joselie: Wat kun je geweldig schrijven Margareth, het is mee genieten van jullie reis. Geniet er nog van.

Kitty Marcelissen: Wauw zoooo mooi!

Mirka: Ja Coffs Harbour is mooi he! Prachtige foto’s weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s