Coffs Harbour, verjaardag Kath

Coffs Harbour, verjaardag Kath
Coffs Harbour, Australia

Coffs Harbour, Australia


Eigenlijk heb ik over vandaag niet zo heel veel te vertellen. Een dag in Coffs Harbour. We zijn hier niet omdat we perse iets willen zien of doen maar eigenlijk is het nu twee dagen doorbrengen tot we naar het feest van Bill kunnen. En dan kunnen we weer verder.

We hebben twee dagen bij Bill en Barbara gelogeerd en dat was heerlijk. Vannacht hebben we in de camper in het caravanpark de Clog Barn geslapen en dat was ook heerlijk. Lekker weer op ons zelf, onze eigen dingen doen en verder met niemand rekening hoeven houden. Het gevolg was dat we laat in bed lagen. En vanmorgen pas na 9.00 uur op zijn gestaan.

Toch hebben we wel wat op het programma staan. Een BBQ met Barbara en Bill en hun vrienden uit Victoria, Ann en Bud. En vanavond het verjaardagsfeest van hun schoondochter Kath.

Zoals al vermeld zijn we niet al te vroeg op. De camper staat hier prima. Het wordt vandaag een vreselijk warme dag, de voorspellingen zijn tot 36 graden Celsius. Maar de camper staat ’s morgens nog in de schaduw en blijft de eerste uren lekker koel. We staan dan ook pas rond 9.15 uur op. We hebben de tijd want we worden pas rond het middaguur opgehaald. Even overleggen we of we niet een paar caches zullen gaan zoeken die binnen een kilometer of twee hier vandaan liggen. Maar als we de camper uit stappen is het al erg heet. Toch maar niet.
We maken een kop koffie en blijven lekker in de schaduw bij de camper zitten.

Terwijl we daar zitten zien we een paar “dragons” voorbij komen. Eerst een kleintje. Die zit even te kijken en loopt weer verder. Ik sta op en ga even bij de kreek achter de camper kijken. En terwijl ik daar sta komt er een enorme hagedis aangewandeld langs het water. Het beest ziet mij staan en maakt met een noodgang dat hij weg komt. Hè wat jammer nou!

Ik ga in mijn stoel zitten maar wel zo dat ik de kreek kan zien waar de hagedis net was. En ja hoor, na een tijdje komt hij weer aangewandeld. Ik blijf doodstil zitten. De hagedis passeert ons en dan klimt hij in een palmboom. Zomaar, of het niks is, wandelt hij langs de stam naar boven. Hij loopt een stukje over de bladeren en dan verdwijnt hij uit het zicht. GEWELDIG om te zien! Het beest was zeker een meter lang!

Rond half een worden we opgehaald door Barbara en Bill en hun vrienden uit Victoria. We gaan naar het park langs het strand om te BBQen. We zitten al ruim op tijd met camper en al klaar. Zover ik Bill heb ingeschat zal hij eerder 10 minuten te vroeg komen dan 1 minuut te laat!
Maar ik had buiten Barbara gerekend. Na een kwartiertje komen ze aangereden en zwaaien dat we ze kunnen volgen. We rijden zoals heel veel Australiërs doen, naar het park voor een BBQ met een gezellig samenzijn.

Bill, Bud en Frans vermaken zich bij de BBQ terwijl Barbara, Ann en ik de tijd gezellig kletsend doorbrengen bij de tafel. Hier in Australië staan overal BBQ’s die de mensen kunnen gebruiken. Meestal zijn ze elektrisch of op gas en bijna altijd zijn ze gratis. Als je ze maar schoon achter laat.
We brengen enkele heerlijk ontspannen uurtjes door in het park.
En dan komen David en Erin (zoon en schoondochter) aanrijden met de kinderen. Ze hebben 6 uur gereden om vanuit Sydney naar Coffs Harbour te komen en bij de verjaardag van Bill te kunnen zijn. De laatste keer dat we hen zagen was twee jaar geleden in Zwitserland. Ondertussen zijn ze weer terug naar Australië verhuisd. Het is heel leuk hen ook weer te ontmoeten!

Na de BBQ lopen we nog even met zijn allen over de Jetty in de haven van Coffs Harbour. Die is behoorlijk nieuw want afgelopen jaar heeft een zware storm de hele haven vernield. Er wordt hard gewerkt om alles te herstellen maar het gaat nog lang duren voor dat allemaal weer af is.
Het water is prachtig blauw en de omgeving is schitterend. Ik had er wat voor willen geven om een duik in dat uitnodigende water te kunnen maken!

We rijden weer terug naar het Caravanpark om onszelf “op te knappen” voor de verjaardag van Kath. Voor het eerst deze vakantie de haren doen, make-upje op etc. Want we willen natuurlijk wel netjes voor den dag komen!

Als we naar de parkeerplaats lopen steekt er ineens een enorme windvlaag op. Daar gaan mijn zorgvuldig gekapte haren! Weg. Stormcoup!

Langs de weg staat een stel te liften. Wij gaan 30 meter achter hen staan en wachten op de auto van Bill en Barbara. Als ik ze aan zie komen kan ik het niet laten. Ik steek mijn duim op. De auto stopt en wij stappen in… Wha ha ha….

We worden heel hartelijk ontvangen bij Kath en Darren. Het is ook erg leuk om een verjaardag op zijn Australisch mee te maken. Het is niet heel erg druk. Slechts een man of 20 is er aanwezig.
Het huis waar ze wonen is geweldig. We zien niet meer dan de benedenverdieping maar dat is meer dan genoeg om zo te willen ruilen!
We lopen door de hal een enorme leefkeuken in. Daar past de hele benedenverdieping van ons huis in! In deze keuken staan de ijskast, drankkasten, kooktoestel en BBQ van een restaurant. Een tafel voor 8 personen en enorme pooltafel.
Grenzend aan de woonkeuken nog een andere keuken met een “normale” aanrecht en een eettafel voor 6 personen. De living cq TV kamer grenst daar weer aan.
Aan de andere kant van de grote keuken is een enorme fitnessruimte vol apparaten.
Buiten nog een enorme tuin met een groot zwembad en een whirlpool. Pffff…. waarom konden mijn ouders niet in Australië blijven…..?

Het is erg gezellig. Hoewel we niet veel mensen echt kennen raken we met iedereen aan de praat. Het feest is gestart rond etenstijd en iedereen wordt dan ook volop van van alles voorzien. Heerlijke knabbels en om een uur of acht een enorm buffet gevolgd door een dessert en natuurlijk de verjaardagssong voor Kath.

Bill zit al een tijdje uitgebreid te gapen. Ik denk dat hij ons iets duidelijk wil maken….

Rond negen uur rijden we weer terug naar de Clog Barn. Verschillende mensen van vanavond zullen we morgen ook weer zien. We verheugen ons er al op!

Cor en Pieta: Een heerlijk feestweekend voor jullie waar jullie alleen maar hoeven aan te schuiven en zelf niets hoeven te doen. Ook wel eens fijn, geniet er dan ook maar van.

Mirka: Lekker he, zo’n BBQ in het park – zullen we hier ook doen!… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s