Naar Dubbo

 

Naar Dubbo
Dubbo, Australia

 

 

Dubbo, Australia


Ik heb vandaag niet zo heel veel te melden. Het is vooral een dag van autorijden. Heeeel veeeel autorijden….

We hebben voor de zekerheid de wekker maar gezet. Laat naar bed en vroeg weer op is niet echt mijn ding. Als de wekker ’s morgens afloopt heb ik dan ook de grootste moeite om wakker te worden. Maar we willen vandaag een flink stuk gaan rijden en ook nog wat zien dus moeten we op tijd weg….

Om 7.15 uur rijden we Coffs Harbour uit. We rijden richting Echuca met het idee: “We zien wel hoe ver we komen”.

We zijn amper een half uurtje onderweg en het landschap is schitterend. Je kunt het het beste vergelijken met de Midi Alps in Europa. Het begin (of einde) van een bergkam met prachtig groene heuvels en dalen.
We hebben enkele mooie dingen opgekregen om onderweg te gaan bekijken. Het eerste is een uitkijkpost in Dorrigo. Volgens Bill leuk om even rond te lopen en mooi om te zien. Het bord zien we al snel staan. Rechtsaf….. Helaas heeft Frans dat niet gezien en knalt hem in volle vaart voorbij. Hij is links naar de afslag aan het zoeken…. Draaien is hier onmogelijk en als we eindelijk een plekje vinden waar dat wel kan zien we het bordje “Dangar Falls”. Dat had de dochter van Bill, Lisa ons aangeraden. We besluiten de uitkijkpost te laten voor wat hij is en naar de waterval te gaan. Die is zo gevonden. Het water in het riviertje staat niet al te hoog en toch is het al heel mooi om die massa meters naar beneden te zien kletteren. Kun je voorstellen hoe dat er in het regenseizoen uit moet zien!

We rijden weer verder. De weg gaat door het Dorrigo Rainforest. Prachtig! De bomen zijn enorm lang en daardoor lijkt de brede tweebaansweg waar we op rijden wel een smal enkel baantje!
En dan moeten we omhoog. Maar liefst 14 kilometer lang klimmen we over een kronkelige weg tegen de berg omhoog. Het uitzicht is af en toe schitterend maar helaas is dat aan de kant van Frans dus kan ik er geen foto’s van maken. Aan mijn kant alleen maar rotswand en bomen….
Met een slakkegangetje kruipen we verder. Af en toe wordt de weg over een paar honderd meter een stuk smaller. Pffff…. en je mag er nog 80 km. per uur rijden ook! De maffen!

We komen nog een waterval tegen, de Ebor Falls. Deze is maar liefst twee verdiepingen en ligt in een prachtige vallei. We kunnen wel merken dat we behoorlijk hoog zitten want hoewel het zonnetje al hoog aan de hemel staat is niet hier niet al te warm. We wandelen even door het parkje en gaan vervolgens weer verder.

Het landschap onderweg verandert steeds. We zien prachtige groene valleien maar ook uitgedroogde bruine bomen en verdord gras. We zien een bos waar een tijd geleden een bosbrand heeft gewoed maar dat weer helemaal aan het opkomen is. De stammen zijn pikzwart maar staan tussen groene struiken en de kruinen zijn ook mooi groen.
We zien bergen en we zien vlak land. Eigenlijk zien we van bijna alles wat we de afgelopen 5 weken tegen kwamen wel weer iets terug.

Het is niet de bedoeling de hele dag door te rijden. We stoppen in Armidale voor een laat ontbijt.
De volgende stop plannen we in Tamworth, het hart van de Australische Country en Western. Maar we kunnen er niet veel van vinden. Zelfs de gigantische gitaar waar ze ons naar verwezen hadden is onvindbaar. Tamworth lijkt gewoon een hele drukke grote stad. Niet echt ons ding.
En na 6 dagen Coffs Harbour zijn we daar niet naar op zoek. Dan rijden we liever wat verder door. Uiteindelijk zijn we op weg naar Echuca aan de Murray River en we willen dan liever daar wat meer tijd doorbrengen. We gaan er niet in 1 dag naartoe rijden, Echuca ligt 1275 km. van Coffs Harbour vandaan. De eerste paar uren over de bergkam naar Armidale hebben we geen grote afstand af kunnen leggen. Maar het was wel een prachtig stuk weg!

Uiteindelijk rijden we de hele 650 km van Coffs Harbour naar Dubbo. Maar liefst 11 uur hebben we daarover gedaan. Het landschap onderweg was heel afwisselend en mooi maar ik ben toch helemaal gaar. Hopelijk komen we morgen wat sneller vooruit!

Karin en Peter: Prachtig. Jullie hebben er al heel wat kilometers op zitten en ontzettend veel gezien. Wauwwww echt genieten.

Cor en Pieta: Veel kilometers maar een prachtige route en jullie zijn al over de helft. Wellicht gaat het morgen sneller.

Mirka: De groene valleien zijn hier ook en hopelijk hebben jullie tijd om een paar dorpjes met ons te bezoeken!… 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s