Bright

Bright
Bright, Australia

Bright, Australia


We zijn er al lang achter dat Australië een heel divers land is. Het heeft regenwouden en woestijnen, uitgestrekte vlaktes en bergen, tropische gebieden en skigebieden…. je kunt het niet opnoemen of het is er. Ze hebben er zelfs Alpen! Jazeker. Het gebied waar we ons nu bevinden ligt in de Alpen!

We zijn in Bright. Een mooi plaatsje aan de rand van de Alpen. In de wintermaanden is hier een skigebied. Op dit moment is het hier lente en zo’n 23 graden dus geen wintersport. We hoefden niet zo ver te rijden vandaag, zo’n 270 km. De eerste 240 waren vlak dus dat schoot goed op. Ook het laatste stukje naar Bright viel wel mee. Het plaatsje ligt nog aan de rand van de Alpen, echte bergwegen zijn we nog niet tegen gekomen. Wel een prachtig berglandschap! Al van verre zagen we de bergen liggen. Vooraan nog mooie groene bergtoppen met daarachter een hele hoge kale bergkam. Machtig mooi!

Vlak voor het centrum staat een bord: Riverview Caravanpark linksaf. Dat hebben we gevolgd. En nu staan we op een heerlijk rustige camping aan een wild stromend riviertje. Vanaf mijn luie stoel kijk ik zo op het water.

We lopen in 5 minuten naar het centrum van het stadje. Het ligt er een beetje slaperig bij. pasgeleden is er een Lente festival geweest en blijkbaar is de energie nu op…. We lopen door de straatjes, bekijken wat etalages en gebouwen. Er staan enorme hoge Apenbomen met prachtig volle kruinen. En op de achtergrond aan alle kanten de bergen.

Er ligt een cache niet al te ver van het centrum. We wandelen er eventjes naartoe. Het blijkt een houten goederen perron te zijn van een treinstation van meer dan 100 jaar oud. Het station zelf ziet er goed uit maar als ze aan het houten perron niets doen haalt dat beslist de volgende 100 jaar niet meer. De volgende 10 niet eens! Het hout is overal aan het rotten of gescheurd. Maar de cache is zo gevonden. Helaas zijn de twee travelbugs die erin zouden moeten zitten spoorloos. Hopelijk zijn die pas heel kortgeleden meegenomen en worden ze nog gelogd. Zo niet dan zijn ze helaas verloren gegaan. Wij laten er een travelbug uit Nederland in achter en loggen de cache. Een travelbug is een plaatje of voorwerp dat je kunt registreren op internet. Daarna kun je hem in een cache achterlaten. De volgende die de cache vindt en logt kan deze travelbug meenemen. De vinder moet dan wel op internet bij de registratie van de travelbug aangeven dat hij die heeft meegenomen. Vervolgens moet de travelbug binnen een redelijke termijn weer ergens anders worden achter gelaten. En geregistreerd worden waar. Zo is altijd te zien waar de bug is en/of wie hem heeft. De travelbug kan zo de hele wereld over reizen. Wij hebben er vanuit Nederland 5 meegenomen die we hier in Australië willen achterlaten. Degenen waar de travelbugs van zijn kunnen op internet precies volgen waar die allemaal geweest is. Gaaf toch!

We lopen weer terug naar het centrum. Onderweg vinden we een fietsenrek. De fietsen worden hier op een iets andere manier gestald als bij ons. We vinden ook een zaak waar ze heerlijk schepijs verkopen. Dat lusten wij ook wel!

We lopen ook nog even het park in. Langs de rivier. Daar blijkt een splashpark te zijn voor de kinderen. Supergaaf! Het staat vol speeltoestellen die allemaal op water werken. Met een druk op de knop gaan de fonteinen aan. Er zijn 4 wielen op een rijtje waarvan de spaken uit waterstralen bestaan. Er zijn fonteinen die steeds van plaats wisselen. Er staan waterkanonnen waarmee de kinderen gericht ergens naartoe kunnen spuiten. Er staat een enorme stellage met een grote emmer erbovenop. Die loopt langzaam vol en kantelt dan waardoor er een grote plons water naar beneden kletst. Schitterend! Wat zouden de kleinkinderen hier een boel plezier hebben!

Blijkbaar staat de rivier heel laag. Want aan de oever is een kleine steiger bevestigd die als springplank gebruikt kan worden. Het ding is afgesloten want hij staat amper in het water. Aan de overkant is een grote glijbaan bevestigd. Je glijdt zo van de oever de rivier in. Die glijbaan is ook afgesloten. Dat begrijpen we wel. Het feit dat de glijbaan daar staat echter niet. Want nog geen 10 meter verderop stroomt het water met een flinke snelheid door een kleine waterval heen. Als de kinderen van die glijbaan zouden gaan worden ze zo meegesleurd….. en we kunnen niets vinden waardoor ze zouden worden tegengehouden…. levensgevaarlijk. Nee, daar snappen we niets van!

We hebben het dorpje nu wel gezien. Nog even rondsnuffelen in het Kerstwinkeltje en dan gaan we weer terug naar de camping. Nog even lekker buiten zitten met uitzicht op het kabbelende water. Wel met een vest aan. Want we zijn nu een heel stuk zuidelijker en het koelt hier toch een stuk sneller af! En wat nog mooier is, ik hoef vandaag niet te koken. Frans is al met het vlees en de aardappels naar de BBQ. Hij heeft de smaak te pakken! Ik denk dat ik zo’n ding thuis ook neer ga zetten!

Francien en Henk: Inderdaad een prachtig land. En wij genieten met jullie mee. xx

Cor en Pieta: We kunnen elke dag lezen dat jullie enorm genieten. Hou dat nog maar een paar weken vol. Jullie verdienen het.

Mirka: Wat leuk de uitleg van de “travelbug”! Bright is echt een leuk dorp he!… 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s