Eagle Point

 

Eagle Point
Eagle Point, Australia

Eagle Point, Australia


Na het ontbijt gaan we met Hans en Jenny op stap. Jenny heeft al heel vaak de radiotorens gezien maar is er nog nooit geweest. Ik voel al nattigheid….
En ja hoor, de radiotorens staan boven op een berg. Maar het is maar een korte rit er naartoe….

Een uur en vele bochten later geven we het op. De weg is gelukkig lang niet zo erg als die naar Mc Killops Bridge maar we zitten ondertussen al wel in de wolken. En als ik me bedenk dat deze auto geen 4Wheel Drive is en de weg na wat regen best glad kan worden ben ik toch niet helemaal op mijn gemak. Maar vergeleken met afgelopen week is het niks.
Helaas is er geen radiotoren te zien en door de wolken ook niet veel van een uitzicht. Hans draait de auto en we rijden terug. Halverwege de berg naar beneden zien we de radiotorens staan. Op een andere berg!

Onderweg terug gaan we nog even langs Bairnsdale. Jenny wil nog even langs de supermarkt daar. Bairnsdale is een redelijk grote plaats tussen Lakes Entrance en Eagle Point. De plaats is niet veel veranderd maar wel heel veel drukker dan ik me kan herinneren.
Wat wij vooral heel leuk vonden aan Bairnsdale is de Hollandse Winkel waar ze niet alleen kroketten verkopen (niet helemaal zoals in Nederland maar wel lekker) maar waar ze ook drop en andere Hollandse producten hebben. Maar we grijpen mis. De winkel is veranderd in een van de vele Australische Hamburgertenten. Jammer. Zullen we nog even op die zak drop en het broodje kroket moeten wachten!
Bairnsdale heeft heel erg veel winkels maar nog meer auto’s die daar geparkeerd staan.
We blijven dan ook maar eventjes tot Jenny haar boodschappen heeft gedaan.

Na het middageten gaan we met Hans op pad. Eerst naar de Mens Shed. Een geweldig project voor alle mannen die thuis zitten en graag wat om handen hebben. Maakt niet uit of ze werkeloos, gepensioneerd of wat ook zijn.
In de “schuur” zit een soort kantine. De mannen kunnen daar terecht voor een kop koffie, thee en een praatje.
Daarnaast zijn er enkele ruimtes met machines. Ze kunnen daar houtbewerken, dingen van ijzer maken etc. Er is niet veel dat ze er niet kunnen. Buiten is ook nog een groentetuin.
In deze schuur worden diverse projecten uitgevoerd. Er wordt speelgoed gemaakt maar er worden ook hand en spandiensten verricht voor mensen die dat zelf niet kunnen. Er worden reparaties verricht en er worden dingen gemaakt die het dorp nodig heeft maar waar de gemeenschap geen geld voor heeft. Af en toe is er een bijdrage van de gemeente maar door “garageverkoop” van dingen die ze zelf maken of gehad en zo nodig gerepareerd hebben kunnen ze zichzelf grotendeels bedruipen. Hier wordt dus de gemeenschap zowel als de mannen beter van! Vrouwen mogen uiteraard ook mee doen maar er zijn er niet zo veel die hout of ijzer bewerken….
Ik denk dat het een fantastisch initiatief is!

Daarna gaan we met de veerboot naar Rainman Island. Een eilandje tegenover Paynesville waar geen brug naartoe gaat. Wat daar wel is zijn heel veel koala’s. Helaas begint het een probleem te worden want de dieren eten zichzelf arm. Je ziet dat veel eucalyptusbomen voor een groot deel zijn kaalgevreten door de dieren. Sommige bomen hebben plastic rond de stam zodat de koala’s er niet in kunnen klimmen. Dat is dan door bewoners van het eiland aangebracht. Hans geeft al aan dat het een oplossing zou kunnen zijn als de gemeente meer van die plastic beschermstukken aan de bewoners zou geven. Zij kunnen dat dan om de bomen heen doen die erg zijn aangetast. Zodra de bomen weer zijn opgeknapt kan het plastic weer naar andere bomen. Want de koala’s hebben er geen flauw idee van dat ze hun bomen aan het vernielen zijn. Zij willen alleen maar een volle buik.
Door het plastic kunnen de bomen herstellen en blijven de koala’s voorzien van eten…. jammer dat de gemeente daar niets mee doet.

Na een wandeling over het eiland nog even een kop koffie aan de haven. En dan gaan we weer terug naar Jenny die een heerlijke maaltijd heeft klaargemaakt. Het vlees lijkt op cornedbeef maar dan vers. Heerlijk! Ze heeft me het recept gegeven maar ik kan alleen maar hopen dat het me lukt om het na te maken! Anders zullen we terug moeten zodat ze het mij goed kan leren!

Mirka: Ja Bairnsdale is heel druk en die Hollandse winkel was er voor ons nog wel maar veel hadden ze  niet meer. Die “mens sheds”zijn hier overal eerg populair!… 🙂

Cor en Pieta: Dit was nog eens een relax dagje en bij thuiskomst een lekkere maaltijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s