Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park

Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park
Frankston, Australia

Frankston, Australia


Het heeft vannacht gegoten maar vanochtend schijnt het zonnetje weer. Het enige dat er nog van de regenbuien over is, is een kletsnat grasveld.

We willen vandaag naar Frankston rijden. Maar eigenlijk hebben we helemaal niet zo’n zin in een dag drukke stad. We zijn nog niet zo lang onderweg als we een bord zien dat verwijst naar een Wildlife Park. Hmmmm, dat lijkt me wel wat! Ik pak de map erbij en warempel, vlakbij Frankston ligt het Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park. Meestal zijn de Wildlife Parken hier niet al te groot maar mede daardoor vaak wel heel erg leuk. Dat kunnen we mooi meepikken!

Het is rustig als we bij het park aankomen. Er staan maar een paar auto’s geparkeerd. Minder voor het park maar wel lekker voor ons.
In het Moonlit Sanctuary kun je knuffelen met een koala. Tegen betaling uiteraard en gedurende drie sessies per dag. En voor de sessie van 13.15 uur is nog plaats. Frans laat het schieten maar ik boek een knuffelsessie. Misschien de laatste gelegenheid om zo dicht bij een koala te komen!

We drinken eerst een kop koffie en terwijl we in het restaurant zitten komt er een hele grote groep mensen binnen. Ze kopen allemaal kangaroevoer en een heel aantal wil een koalasessie mee doen. Daar gaat de rust…. En het wordt nog erger. Even later komen er ook nog 2 bussen met Chinezen aan… En dat in zo’n klein park. Pffff als we dat geweten hadden…

Terwijl de Chinezen binnen zitten te eten lopen wij langs de eerste kooien. De verzorgster is met de Dingo’s bezig. Twee prachtige exemplaren zitten er in het hok. Daarnaast is het verblijf van enkele koala’s. We zien daar ook twee verzorgsters bezig en gaan een kijkje nemen. De koala krijgt injecties met vocht. Het dier is nog niet zo lang in deze dierentuin en is nog wat gestrest van de verhuizing. Daardoor eet hij niet genoeg. En dat heeft weer tot gevolg dat hij uitdroogt. Door het uitdrogen voelt hij zich niet lekker. En als hij zich niet lekker voelt eet hij niet…. en is het cirkeltje rond. Om dat te doorbreken krijgt hij injecties met vocht zodat hij zich beter voelt en goed eet. Een verzorgster leidt hem af met verse eucalyptusblaadjes, de andere geeft hem de spuiten. De koala vertrekt geen spier tijdens het prikken en peuzelt lekker door.

We lopen nog wat verder naar achteren. Daar is de Walabiwalk. Daar kunnen we het voer kwijt aan de kangaroetjes. Maar helaas zijn ze ons al met bosjes voor geweest en de beesten hebben helemaal geen interesse meer in het voer. We kunnen er zeggen en schrijven eentje vinden die nog wat aanpakt maar daar blijft het bij. Als de walabi uit mijn hand zit te eten komt er een kindje kijken. Ik vraag haar of ze ook wat voer wil om aan de kangaroe te geven. Ze steekt haar handje uit en ik leg er een paar korrels op… die ze vervolgens in haar eigen mond steekt! Zowel haar moeder als wij liggen helemaal in een deuk waardoor ze keihard begint te huilen… arm kind, en het was zo goed bedoeld!

Het is tijd voor het koalaknuffelen. Helaas staat heel China al voor het hek. We hebben allemaal een kaart gekregen aan een groen of aan een zwart koord. We moeten naargelang de kleur in een rij gaan staan. Nou ja, het is meer op een hoop dan in een rij….
De eerste mogen naar binnen en krijgen ruim de tijd om even met de koala te kroelen. We mogen niet aan de kop komen want dat stellen ze niet op prijs. Lekker over de rug of hals vinden ze heerlijk.
De volgende knuffelaars mogen naar binnen. Iedereen twijfelt wie de volgende zal zijn dus stap ik maar naar voren. Frans mag mee om foto’s te maken.
Terwijl de koala lekker door knabbelt aan zijn blaadjes kroel ik hem over zijn nekje. Hij voelt heerlijk zacht. De soort hier in Victoria is veel groter dan die in Brisbane. de vacht is ook langer en dikker. Dat moet ook wel want het is hier ook veel kouder.
En dan is mijn “knuffeltijd” om. Jammer…. maar het was al langer dan ik verwachtte toen ik de rij zag staan. Ik ga eerst mijn handen even wassen maar niet omdat ze stinken. Nee, de koala ruikt heerlijk naar eucalyptus en mijn handen nu ook.

We komen verschillende vogels tegen. Net zoals bij andere dierentuinen gebeurde, is Frans ook hier meteen goede maatjes met de kaketoes. Die hebben wel interesse in het kangaroevoer. Ze pikken gretig de maïskorrels bij Frans uit zijn handen. Maar ze doen het wel heel voorzichtig. Blijkbaar is het niet de eerste keer dat ze zo gevoerd worden.

Als laatste gaan we naar de middagshow. Van de Chinezen is geen spoor meer te bekennen, blijkbaar houden die het al voor gezien. Maar goed ook trouwens want die hadden nooit allemaal in deze kleine arena gekund.
We hebben geen idee wat we moeten verwachten. Op de poort staat dat het de beste manier is om met de dieren kennis te maken. We zullen zien.
We gaan op de bankjes zitten die in een halve cirkel om een veldje met wat bomen heen staan. Het zonnetje schijnt en het is hier best warm. De dierentuin ligt aan een meer en er zitten nogal wat muskieten. Een dierenverzorgster komt enkele flesjes muggenspray brengen zodat de bezoekers zich kunnen beschermen. Service hoor!

De verzorgster komt met een doosje lekkers en smeert hier en daar een hoopje aan de dode boom die er ligt. Als ze weg loopt komt er een vogel aan gevlogen. Die hoort duidelijk niet bij de show maar is er wel mee bekend. Hij pikt snel een deel van het voer weg en gaat er weer vandoor…
Het eerste dier is een Quoll, oftewel een buidelmarter. Een prachtig gestippeld dier dat helaas tot de bedreigde diersoorten behoort. Ook zien we een uil, een dingo, een kaketoe en een Frogmouth Owl. Een schitterend beest dat heel hooghartig op zijn plekje rond zit te kijken. De verzorgster zet hem op de andere kant van de dode boom. De Frogmouth steekt zijn kop omhoog, doet zijn ogen dicht, zit doodstil…. en lijkt wel een stukje boomtak! Geweldig wat een manier om jezelf te verstoppen!
Na de “show” mogen we nog met de Frogmouth op de foto. Bij de meeste mensen zit de vogel onverstoorbaar voor zich uit te kijken. Maar als Frans naast hem gaat zitten draait hij zijn kop en bekijkt hem eens goed…. Wat heeft Frans toch met die vogels???

We hebben het park gezien en lopen naar de uitgang. Voor we weg gaan lopen we nog even door de winkel en kopen een “Nellie”. Een Koalabeer van Australische makelij die geschikt is voor kleine kinderen. We hebben haar tot nog toe steeds voor alle kleinkinderen meegebracht, de eerste keer dat we Australië bezochten na hun geboorte. Dus nu is Rob aan de beurt…

Het bezoek aan het Wildlifepark was weer heerlijk. Mij kun je daar altijd wegzetten, dat wordt me nooit teveel!

We rijden door naar Frankston. Een drukke plaats aan de Port Phillip Bay. De grote Baai waar ook Melbourne aan ligt. We lopen even naar het strand en heel in de verte zien we de torens van de City liggen. Maar daar gaan we nog niet heen, we moeten morgen juist de andere kant op.
We kenden Frankston al als een drukke plaats maar net zoals bij veel andere plaatsen is het ook hier nog veel drukker geworden. Jeetje zeg, niet echt mijn ding! We blijven ook niet al te lang. Dat kan ook niet want we moeten een plaatsje voor de nacht vinden voor de Caravanparken hun recepties sluiten.
En nu staan we op de Big4 in Frankston. Met zijn neus aan de straat en achter 30 cm. van een gebouwtje af past de camper maar net op dit plaatsje. Maar dat is net genoeg. Het is maar voor 1 nacht. Morgen gaan we kijken hoe het Ann en Jeff vergaat….

Karin en Peter: Prachtig dat je de beesten zo dicht kunt benaderen en die Chinezen…. dezelfde bussen zaten volgens mij in de USA ook. Iedere bus die ergens stopte zat vol met Chinezen….ongelooflijk!

Cor en Pieta: Schitterende foto’s. Lijkt net een dagje Beekse Bergen, maar dan net even iets anders.

Chantal Sneijders: Mooi mooi, wat zullen jullie toch genieten. Gr. Chantal

Mirka: Mooi he dat Moonlit Wildlife Park! De Tawny Frogmouth is ook Ralphs lievelingsuil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s