Upper Beaconsfield

Upper Beaconsfield
Beaconsfield, Australia

Beaconsfield, Australia


Gisterenavond net voor bedtijd ging Anne nog even naar buiten om de hond uit te laten. Twee minuten later was ze weer terug. Als we een Possum wilden zien moesten we nu direct mee naar buiten komen want er zat een heel mooie Possum in de boom. Een jonkie nog. Natuurlijk wisten wij niet hoe snel we naar buiten moesten komen. Hopelijk was het beestje niet vertrokken. Maar nee, hij zat er nog! Een prachtige kleine possum. Blijkbaar was hij bang van de schijnwerper want terwijl Anne hem in het licht hield bleef hij doodstil zitten. Schitterend!

En nu is het tijd om weer verder te gaan. Het was gezellig bij Anne en Jeff maar het is tijd om weer afscheid te nemen. Maar niet voor er een serie foto’s van de hele bubs is gemaakt. Het kost wat moeite om Goldie zover te krijgen dat ze een beetje meewerkt. Ze moet niet veel van het gedoe hebben. Goldie kijkt stug de andere kant op en vertikt het om haar kop naar de camera te draaien. Maar de foto’s zijn leuk.

Het is nog wat te vroeg om naar Tom en Helen te gaan. We rijden eerst naar een Shopping Centre. Volgens Maps.me niet zo ver weg. En het was ook niet ver. Maar het was ook niet veel. Een supermarkt en een paar kleine winkeltjes ernaast. Daar hebben we niet veel aan. Dan rijden we maar door.

Vlak voor we in Upper Beaconsfield aankomen passeren we een gigantisch shoppingcentrum. Het Westfield. Dat lijkt er meer op. Het is zaterdag en razend druk dus het duurt even voor we een parkeerplaatsje hebben gevonden waar de bus in past. Maar dan kunnen we lekker een paar uurtjes shoppen.

We vinden hier alles wat we nodig hebben. Een geruststelling want ik wil niet graag de souveniertjes e.d. tot het laatste moment laten liggen. Ik ben veel te bang dat ik dan niks meer kan vinden of dat we verplicht de winkels af moet lopen omdat we voor iemand nog iets mee willen nemen en niets kunnen vinden. Als we langs een Apple winkel lopen geloven we onze ogen niet. De enorme winkel staat bomvol met mensen! Jeetje, is Apple hier zo populair? We komen ook nog de Kerstman tegen. Die zit hier midden in het winkelcentrum om de kindertjes te ontvangen, net zoals we in Amerikaanse films wel eens zien. Als hij ziet dat ik een foto van hem maak zwaait hij mij vriendelijk toe. Hij is tenslotte wel de Kerstman toch!

We rijden door naar Tom en Helen. Altijd leuk om mensen na 4 jaar weer terug te zien! Helen is druk bezig met het geven van een van haar workshops mozaïek maar komt tussendoor ook eventjes gedag zeggen. Zelfs Smudge de hond waggelt met zijn staart. Iets wat hij volgens Tom bij vreemden nooit doet. Waarschijnlijk herkent hij ons ook van vorige keer. We brengen hier een paar gezellige uurtjes door tot Helen ook klaar is en dan nemen ze ons mee naar een Indisch restaurant in de Dandenongs. Heerlijk! Ik had dit zo nog nooit op maar wat is dat lekker! Zoals bij Tappas werden hier ook verschillende gerechten besteld die we vervolgens deelden. Mild gekruid, dat wel en dat is al heet genoeg. Hopelijk kunnen we zo’n restaurant bij ons in Nederland ook nog vinden!

We slapen gewoon in de Camper. De logeerkamer is onlangs omgebouwd tot studeerkamer. Tom wilde wel matrassen neerleggen maar dat vonden wij niet nodig. We hebben immers prima bedden in de camper. Het is al fijn als we de badkamer kunnen gebruiken en dat is gelukkig geen probleem. De camper is ingeplugd op stroom dus alles werkt. Als ik uiteindelijk de blog op internet wil zetten blijkt de internet ontvangst te zwak. Tom had al gezegd dat er niet veel ontvangst is hier maar ik heb daar niet bij stil gestaan. Helaas, geen blog vandaag, die moet even wachten tot we morgenochtend weer binnen op de wifi kunnen….

Jopie Smarius: Weer veel moois gezien met heerlijke vrienden wat een belevenis.

Cor en Pieta: Wel heel speciaal die jonge possum, die hebben ze niet in de Beekse Bergen.

Karin en Peter: Bijna in Melbourne, hoe lang duurt de reis nog?

Mirka: Onze possums wachten op jullie! Trouwens de kangaroos, de herten en kookaburra’s ook… 🙂 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s