Rondje Yarra Valley

Rondje Yarra Valley
Yarra Junction, Australia

Yarra Junction, Australia


Het is koud vanochtend als we wakker worden. En dat maakt het extra moeilijk om het warme bedje uit te stappen. We zijn dan ook niet al te vroeg.

Het zonnetje probeert er doorheen te komen dus gooi ik de schuifdeur van de camper open. En meteen zie ik een stukje verderop een groep kangaroes over het veld huppen. Hè, daar zijn ze dan eindelijk! Geweldig. Ze zitten een beetje ver weg en de foto’s zijn een beetje wazig. maar we hebben ze eindelijk gezien! Er zitten hier ook prachtige rode vogels, een stuk groter dan de rosella’s die ik afgelopen week op mijn hand had. Gisteren zat er een grote groep op de grond maar nu ik ze graag wil filmen zitten ze helaas allemaal oog in de bomen tussen de takken. Maar oké, we hebben kangaroes!

Helaas is de zon weer verdwenen en begint het te gieten. Hè bah. Na een tijdje gaat de regen over in een druilerig buitje maar het wil niet echt droog worden.

Ralph moet werken vandaag maar Mirka neemt ons mee voor een rondje door de Yarra Valley. We beginnen bij een pub in Yarra Junction. Daar maken we kennis met een Dandy??? Nee geen opgedirkt heerschap maar een gezonde koffie. Namaakkoffie. Maar wel erg lekker. Smaakt naar gewone cappuccino maar dan veel zachter van smaak. Heerlijk en nog gezond ook!

Helaas regent het nog steeds. We rijden richting Warburton en verder. Onderweg stoppen we nog een paar keer om foto’s en film te kunnen maken. De natuur is hier prachtig. En elk plaatsje heeft van die mooie oude gebouwtjes staan. We komen langs het hotel waar we gisteren gegeten hebben. Vlakbij stroomt een riviertje, als ik het goed heb is dat een beginstukje van de Yarra Rivier die door Melbourne heen stroomt. Hier is het nog niet veel meer dan een stroompje maar wel erg mooi hoe hij hier langs de berg stroomt.

We rijden een weggetje omhoog en komen langs een heel vreemd houten bouwwerk. Hier is een kunstenaar aan het werk om van hout van alles te maken. Een enorme bende maar wel heel interessant. Jammer genoeg begint het te gieten dus heel erg lang hebben we er niet bij stil gestaan.

Een stukje verderop ligt nog een hotel. Daar stoppen we voor een lichte lunch. Het is jammer dat het zo’n slecht weer is want vooral het terras aan de achterkant ziet er erg gezellig uit. Mirka kent de eigenaresse. Ze vertelt haar dat wij vrienden van haar op bezoek uit Holland zijn en dan vertelt de vrouw ons dat ze iets heel bijzonders wil laten zien dat we waarschijnlijk nog niet gezien hebben. En misschien ook niet meer te zien zullen krijgen. Ze loopt naar achter en komt even later terug…. met een baby wombat! Owwww geweldig! Wat een schatje! Ik heb al bijna mijn rugzak open om hem in te stoppen! Mijn dag is helemaal gemaakt! En dan mag ik hem ook nog eens vast houden. Wat een knuffeltje! Hij voelt behoorlijk stevig aan voor zo’n klein beestje maar wombats zijn dan ook behoorlijk massieve dieren. Zijn nageltjes zijn al behoorlijk lang en scherp, klaar om straks gigantische gangenstelsels te graven. Maar zo leuk! Helaas is de reden dat ze dit schattige baby wombatje hier heeft minder leuk. Ze hebben de moeder dood gereden. Toen ze zagen dat er een baby bij was hebben ze het beestje meegenomen en contact opgenomen met de mensen van Wildlife om te vragen wat ze er mee moesten doen. En nu zit ze halve nachten op om het beestje de fles te geven. Ze heeft haar vest in stukken geknipt want dat is Wolly’s (zoals ze het diertje noemt) lievelingsdeken. Drinken wil hij nog niet zo goed. Het arme dier mist waarschijnlijk zijn moeder….

We rijden weer verder de berg op…. niet zo heel erg mijn ding maar wel mooi. Ik heb het niet zo op die wegen zonder vangrail hier…. De boomstammen zijn zwart en op hele stukken staan kale boomstammen. We blijken in het gebied te rijden waar enkele jaren gelden een enorme bosbrand heeft gewoed. Black Saturday. In deze brand zijn meer dan 200 mensen omgekomen. Zij werden overvallen door het vuur of soms konden ze niet eens snel genoeg wegrijden. Door een hele harde wind ging het vuur met enorme snelheid vooruit. We rijden door het dorp Maryville. Het hele dorp is door de brand verwoest. Een prachtige oude stad waar veel toeristen kwamen omdat het er zo mooi was. Niets meer van over, alleen rokend puin en een huis of twee. Inmiddels is het weer helemaal opgebouwd maar er staan natuurlijk alleen maar nieuwe gebouwen. De oude charme is het plaatsje kwijt. Als we in de Bakery op de koffie staan te wachten krijg ik van de serveerster een hele uitleg over het bewateren van haar tuin!? Ik vertel haar dat ik niet zo’n geweldige tuinier ben (en dat is nog zacht uitgedrukt) maar ze gaat gewoon door. Volgens haar kun je de planten niet teveel water geven…. Nou dan moet ze bij mij maar eens komen kijken dan!

Onderweg terug komen we door een bos met enorme hoge, kaarsrechte stammen. Helemaal bovenin een paar takken met bladeren. Eronder staan gigantische varens. Prachtig! En dan komen we weer aan in de Yarra Junction. De regen is ondertussen opgehouden maar erg warm is het niet. Mirka heeft vanavond een Kerstdiner van haar werk. Ralph, Frans en ik brengen een gezellige avond in de camper door. Gelukkig kan de airco ook op warm want het wordt echt stervenskoud. Hier binnen is het gelukkig nog redelijk behaaglijk.

Als ik later nog even naar het sanitairgebouw loop zie ik boven me weer die prachtige sterrenhemel. Zo mooi, honderden heldere schitterende sterren. Ik hoor alleen maar geluiden van de natuur. De nachtdieren, insekten, kikkers etc. Geen auto’s, geen schreeuwerige mensen, alleen maar natuur. Ik geniet er nog maar even van….

Cor en Pieta: Hopelijk was dit het laatste dagje regen, de natuur is nu weer fris genoeg. We hopen dat het de laatste week mooi weer is zodat jullie deze laatste week nog volop genieten van dit prachtige land.

Mirka: Dat was zeker een hele leuke ervaring met baby “Wally the Wombat!”…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s