Queen Victoria Market Melbourne

Queen Victoria Market Melbourne
Melbourne, Australia

Melbourne, Australia


Het is vanochtend weer behoorlijk koud. Het wil maar niet lukken met de lente in Melbourne. Iedereen hier klaagt steen en been. Normaal gesproken is het rond deze tijd al heerlijk zonnig en warm. Maar nu niet. Met een top van 17 graden vandaag moeten we al heel blij zijn als het droog blijft.

Mirka moet vandaag werken en zet ons van tevoren af bij het station van Lilydale. Daar kunnen we de trein nemen naar de City van Melbourne. Verder dan Lilydale gaat de trein niet.
Wij gaan vandaag naar de Queen Victoria Markets in Melbourne. Al met al een behoorlijke reis want het kost ons ruim 1 1/2 uur om er te komen. En de prijs van het retourtje inclusief de hele dag de tram in de City zelf…. nog geen 6 euro! En voor dat geld zitten de trein en tram natuurlijk goed vol!

De Queen Victoria Markets of zoals ze hier ook wel eens zeggen, The Big Market, is enorm groot. Helemaal overdekt, maar geen muren, diverse hallen groot met allerlei stalletjes. Een Walhalla voor souveniertjesjagers, kleding, tassen, schoenen etc. etc. Er is ook een gedeelte met groenten en nog een apart deel met vlees en vis. Tenslotte nog een deel met delicatessen zoals kaas en andere hapjes. We vinden het altijd heerlijk om hier rond te snuffelen en brengen er een paar fijne uurtjes door. Ik ben al tijden op zoek naar een nieuwe handtas die ik ook als rugzak kan dragen. Mijn huidige handtas/rugzak heb ik vier jaar geleden in Melbourne gekocht. Ik heb hem overal mee naartoe gesjouwd. Hij is van echt leer en nog helemaal heel maar de oranje kleur is eraf aan het bladderen. Jammer genoeg geen gezicht, echt versleten. Maar ik heb nog geen tas gevonden om hem te vervangen. Tot ik hier tegen een knalrood exemplaar aanloop. Ik ben er meteen helemaal weg van en hij is nog betaalbaar ook. Dat wordt de mijne!

Frans vindt ook zijn hoedenkraam weer terug. Dezelfde man waar hij steeds zijn hoeden kocht is er ook nu weer. De verzameling wordt aangevuld met nummer 14 en 15 of zo. Kan hij weer eventjes vooruit….
Als we na een paar uur de markt verlaten zijn we diverse tassen met spullen rijker en heel wat dollars armer….

We lopen door de stad terug. We gaan door de Swanson Street, de straat die uitkomt bij het Flinder Street Station. Mijn vader had het altijd over deze straat. Aan het eind van de straat stond vroeger de Katoenspinnerij waar hij gewerkt had. Maar die was de eerste keer dat wij hier waren al verdwenen.

In de Swanson Street wordt ook elk jaar het evenement gehouden waarmee de Kerstman in Melbourne wordt verwelkomd. De voorbereidingen zijn in volle gang. Overal hangen prachtige versieringen. De Kerstboom is al opgetuigd. De lichtjes worden tijdens het evenement aangestoken. Het valt wel meteen op dat de kerstboom nog niet half zo groot is als vier jaar geleden. Bezuinigingen?

Je kunt met een koets een ritje door de stad maken. De koetsen staan in een rij aan het begin van de straat te wachten op klanten. Er staan wel 5 politieauto’s in de buurt. Wat is daar aan de hand? Gelukkig helemaal niets. Om de hoek is een politiebureau en blijkbaar is daar niet genoeg plek om de auto’s te parkeren. Of is het te moeilijk om van daaruit weg te rijden bij een oproep. Geen idee.

Tegen vijf uur zitten we weer in de trein voor de lange rit terug. We nemen de bus van Lilydale naar Yarra Junction waar Ralph ons bij de bushalte ophaalt. Tegen 7 uur zijn we weer op de camping.
Mirka en Ralph hebben ondertussen een BBQ voorbereid. En terwijl wij alle pakketjes opruimen legt Ralph het vlees op de BBQ van de camping. We worden hier echt verwend!
We brengen samen een heerlijke avond door bij Mirka en Ralph op het balkon. Helaas laten de Possums zich niet zien maar dat mag de pret niet drukken.

En dan is het weer tijd om naar onze eigen camper te gaan. Tijd voor de blog!

Cor en Pieta: Herkennen we jou de volgende keer nog wel Frans met een nieuwe hoed? En Margareth als je tas weer 4 jaar mee gaat heb je misschien weer genoeg gespaard om hier weer een nieuwe te kopen.

Jopie Smarius: Geweldig wat jullie doen, zien en ondervinden!!!

Mirka: Heerlijk de “Victoria Market!” Ik heb je nieuwe hoed niet gezien Frans! De rode tas is prachtig Margareth!… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s