Werribee Open Range Zoo.

Werribee Open Range Zoo.
Werribee South, Australia

 

 

Werribee South, Australia


De nacht was behoorlijk kort als de wekker om 7.00 uur afloopt. Maar we willen vandaag op tijd weg. We gaan voor we morgen naar huis moeten eerst nog een kijkje nemen bij de Werribee Open Range Zoo. Dat willen we graag omdat deze dierentuin ook wat weg heeft van de Beekse Bergen.

Om 7.15 uur nemen we afscheid van Ralph, die moet gaan werken. Rond 8.00 uur moeten we dan ook afscheid nemen van Mirka. We hebben een erg leuke tijd samen met hen gehad en zullen hen zeker gaan missen!
En dan rijden we de poort uit. Op naar de dierentuin…

Omdat we geen tolwegen willen rijden lijdt de GPS ons door een prachtig berglandschap, om het centrum van de stad heen. Het is een behoorlijke route. Niet erg ver, zo’n 125 kilometer, maar wel lang in tijd. We doen er bijna 2 uur over. Niet dat de tolweg veel sneller zou zijn geweest want die staat volgens de GPS boordevol files.
Het eerste stuk gaat door groene dalen en langs prachtige bergen. Na een uurtje komen we op de Freeway (snelweg) en kunnen we wat sneller door rijden.

We hadden contact met de dierentuin op willen nemen om te vragen of het mogelijk is om een praatje te maken met een van de vrijwilligers. We willen graag horen hoe zij het hier aanpakken. Maar ik ben het glad vergeten. De mevrouw bij de receptie belt nog even rond maar er is nog geen vrijwilliger aanwezig. Ze vraagt ons om 11.00 uur te gaan kijken op de plek waar de vrijwilligers dan meestal zijn. Dat komt goed uit want na die lange rit lusten we eerst wel een kopje koffie!

Iets na elf uur lopen we naar de vrijwilligers toe. En wat blijkt, ze staan al op ons te wachten! Hoewel de receptioniste wat laatdunkend reageerde met: “O, jullie zijn maar vrijwilligers” heeft ze toch goed voor ons gezorgd. Ze heeft de mensen hier al ingeseind over “het stel uit de Nederlandse dierentuin”. En John loopt vanochtend met ons mee. Wat een service!

Het is erg gezellig en gemoedelijk. De Werribee Open Range Zoo is een prachtige dierentuin. Mooi aangelegde tuinen, goed verzorgde grote enclosures voor de dieren en alles even netjes verzorgd. Op deze manier praat het ook erg makkelijk en er wordt volop informatie heen en weer uitgewisseld. Er is ook een binnenspeelplaats voor de kleinste kinderen. Die wordt ook gerund door de vrijwilligers. Binnen is een heus dierenhospitaal voor de kinderen gebouwd. Er hangen doktersjasjes met stethoscopen en rangerjassen met verrekijkers. Er is een helikopter om de zieke dieren mee te vervoeren. In een tent staan twee heuse operatietafels met een grote leeuw erop. Het beest heeft een grote snee in zijn buik en er zitten allemaal stoffen organen in. Die kan door de kinderen “geopereerd” worden. Schitterend!

We bekijken samen met John de hele dierentuin. Hij laat ons ook een skelet zien van een leeuw. Wat zijn die dieren groot! Er hangt een beschrijving bij. De leeuw was oorspronkelijk bedoeld voor een circus. Daarom hebben ze de klauwen van zijn voorpoten verwijderd! En inderdaad, het skelet mist niet alleen de nagels maar ook het kleine kootje waar ze aan vast zitten. Vreselijk! Gelukkig heeft het dier niet in lang in het circus hoeven blijven, op twee jarige leeftijd is hij naar deze dierentuin gegaan. En ik kan je verzekeren dat de dieren hier stuk voor stuk een mooi en ruim verblijf hebben. Uiteindelijk zet John ons af in het restaurant voor een late lunch. We kunnen nog net een tafeltje aan het raam bij de stokstaartjes bemachtigen. De beestjes komen af en toe nieuwsgierig kijken wat er binnen gebeurd maar trekken zich er verder niets van aan.

De dierentuin heeft ook nog een safariebus. Hoewel, eigenlijk lijkt het meer een trein. Maar liefst 4 rijtuigen lang! De rit duurt 40 minuten en brengt ons langs dromedarissen, antilopen, bizons, herten, zebra’s, giraffen, struisvogels, runderen, neushorens, noem maar op! Het landschap is een beetje heuvelachtig wat de rit nog leuker maakt. We stoppen naast de neushoorn die lekker liggen te relaxen. De ranger vraagt ons stil te zijn omdat de beesten erg gevoelig voor geluid zijn. En net dan begint er een kind hard te krijsen. Als een van de dieren opstaat rijdt de ranger snel verder.
De neushoorn blijft gelukkig gewoon staan. Hij/zij heeft een enorme lange hoorn die eruit ziet alsof hij is bijgeslepen, zo scherp. Die had ik niet graag in de bus zien duwen!
Als de bus weer terug rijdt naar het vertrekpunt valt me op dat er toch ook veel gelijkenis met de Beekse Bergen is. Het lijkt een beetje op een dagje dierentuin thuis, maar dan anders….
Kunnen we vast een beetje acclimatiseren!

Eind van de middag rijden we naar Werribee South waar we een plaatsje zoeken op een caravanpark. We verwennen onszelf nog een keer met een plaatsje met uitzicht op zee.
Na een wandeling langs het water en een drankje bij de camper begint het wat frisser te worden en ga ik naar binnen. We hebben wat dingen waar we morgen de Tax van terug willen vragen en dat kan via de APP van TRS alvast worden aangegeven. Dan gaat het morgen sneller. Dus ga ik die even invullen terwijl Frans de Camper van buiten een wasbeurt geeft.
Frans is al lang en breed klaar voordat ik de APP op de Ipad heb staan. Ik krijg hem maar niet open. En dan realiseer ik me ineens dat ik een Androïde APP heb geladen terwijl ik een Ipad heb. Sufferd! De Apple App staat er zo op. Het invullen valt nog niet mee. Er moeten nogal veel gegevens van elke bon worden overgenomen en het werkt niet echt gemakkelijk. Eindelijk staan alle bonnen er in. Ik druk op SAVE…..alles weg!!!! Owwwww grrr.
Mopperend (en dat is zacht uitgedrukt) voer ik alle gegevens opnieuw in. Ik controleer nog eens of alles er goed in staat. Mogelijk heb ik net een verkeerde toets gebruikt dus nu druk ik heel bewust en secuur op SAVE…….weer alles weg!!!! GRRRRRRR. Ik zal maar niet herhalen wat ik over de app gezegd heb! Ik ga er in elk geval geen tijd meer aan besteden. Dan maar wat langer in de rij morgen!

Ik heb nog behoorlijk wat beltegoed op mijn telefoon staan. Kan ik lekker de meiden nog even bellen als ze pauze hebben. En ja hoor, allebei hebben ze even tijd. Gezellig, kunnen we nog even kletsen voor we morgen het vliegtuig weer in moeten. Want morgen is daar geen tijd meer voor. Als wij opstaan liggen zij in weer bed en als zij opstaan zitten wij al in het vliegtuig.
Het is fijn hun stemmen weer eventjes te horen. Nog twee dagen, dan kan er ook nog een echte knuffel bij….

Jopie Smarius: Ik heb genoten van jullie eerlijke en mooie verhalen! Ik wens jullie een goede thuiskomst. Wat is de tijd snel gegaan. Liefs.

Cor en Pieta: 9 weken wat zijn die toch snel voorbij gegaan. We hebben elke dag genoten van jullie verhalen en van het plezier dat jullie weer aan deze reis beleefd hebben. Een goede terugreis gewenst en tot in Gilze.

Petra Valkenburg: Ik durf het bijna niet te zeggen hihihihi….maar nu zijn de ëmoes”op de foto dus struisvogels (sorryyyyyy) Goede reis en tot snel in het Safaripark.

Karin en Peter: Wat een geweldige en bijzondere reis hebben jullie gemaakt. Ik heb ontzettend genoten van alle verhalen, keek er dagelijks naar uit om ze weer te kunnen lezen. Geniet van de laatste uurtjes in Australië en een heel goede reis terug. Tot snel. xxx

Francien en Henk: Ja aan alles komt een eind. Ik heb genoten van de verhalen en mooie foto’s en wens jullie een goede reis terug naar Nederland. xx

Hans en Francis: Hoi zusje. Je hebt in ieder geval weer samen een prachtige vakantie achter de rug en die kunnen ze je niet meer af pakken. Echter aan alles komt een einde, ook aan zo’n lange vakantie. Gelukkig breekt er in Nederland ook weer een mooie gezellige tijd aan. Een fijne terugreis toegewenst. 🙂 🙂

Joselie: Hoi Margareth en Frans, jullie kunnen terug kijken op een prachtige reis, en bedankt dat ik vanaf hier mee mocht genieten.

Mirka: Zo te zien hebben jullie ook nog een heerlijk dierentuin avontuur gehad! Leuk om aan alle collega’s te vertellen Frans!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s